Штаб АТО: під Кримським стався бій, окупанти гатили з усіх

Штаб АТО: під Кримським стався бій, окупанти гатили з усіх "стволів"

Карта
Укрінформ
Минулої доби по всій лінії зіткнення на Донбасі противник провів 7 обстрілів позицій Збройних Сил України. Також відбулося одне бойове зіткнення. У 5 випадках українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

Зокрема, на Луганському напрямку зафіксовано 4 ворожих обстріли, на які противник майже щоразу отримував жорстку відповідь зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

"Уранці в районі н.п. Кримське відбулося бойове зіткнення військовослужбовців Збройних Сил України з противником. Під час зіткнення противник вів вогонь по наших опорних пунктах з усього наявного озброєння, включаючи міномети. Після обіду ворог продовжив обстрілювати українські позиції в районі Кримського із мінометів та стрілецької зброї", - повідомив Лисенко.

Крім того, обстрілам із станкових гранатометів та стрілецької зброї піддавалися наші підрозділи неподалік Луганського та Новоолександрівки.

На "донецькому" фронті ворог тричі відкривав прицільний вогонь по наших позиціях: "У двох випадках, в районі Павлополя, застосовував заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномети. По обіді окупанти обстріляли наші опорні пункти поблизу Водяного із ручних гранатометів та стрілецької зброї. На свої провокації щоразу отримували потужні прицільні відповіді із СПГ-9".

За попередньою інформацією, унаслідок бойових дій, загинуло 5 українських військових, четверо отримали поранення.

Читайте також: Доба в АТО: загинули п'ятеро українських воїнів, майже всі - під Кримським

Лисенко підкреслив, що інформація щодо втрат є попередньою - найближчим часом штаб АТО оприлюднить уточнені втрати у лавах ЗСУ за минулу добу.

Водночас, за повідомленням штабу, втрати ворога за цю добу склали 17 чоловік: із них 8 загиблих і 9 - поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-