Хуг вимагає від Захарченка пустити ОБСЄ до кордону з Росією

Хуг вимагає від Захарченка пустити ОБСЄ до кордону з Росією

Укрінформ
Перший заступник голови спостережної місії ОБСЄ Александр Хуг зустрівся з ватажком незаконного збройного формування "ДНР" Олександром Захарченком і підняв питання тривалого невиконання Мінських угод.

Про це в Facebook повідомляє прес-центр СММ ОБСЄ.

"Сьогодні ввечері у Донецьку Перший заступник Голови СММ ОБСЄ Александр Хуг провів зустріч із паном Захарченком у рамках діяльності з налагодження діалогу та сприяння нормалізації ситуації, яка передбачена мандатом Місії...Пан Хуг порушив питання тривалого невиконання Мінських домовленостей, що відображено у щоденних звітах СММ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що Хуг висловив занепокоєння у зв’язку з обстрілами та стріляниною поблизу об’єктів життєзабезпечення, таких як Донецька і Верхньокальміуська фільтрувальні станції. Він закликав докласти спільних зусиль для того, щоби зберегти ці об’єкти інфраструктури, відвести озброєння і провести розведення сил і засобів у цих місцях.

Александр Хуг стурбований з приводу постійного розташування позицій на території або поблизу об’єктів цивільної інфраструктури.

"Він (Хуг - ред.) висловив жаль через те, що було втрачено занадто багато часу на бойові дії. Александр Хуг зауважив, що замість того, щоби шукати нові виправдання тому, що ситуація не покращується, необхідно без жодних зволікань відновити пошкоджену інфраструктуру. Він ще раз наголосив на тому, що СММ готова сприяти налагодженню діалогу на місцях з метою зниження напруженості і сприяння нормалізації ситуації", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ОБСЄ нарахувала 69 російських "гумконвоїв"

Також Хуг вкотре нагадав, що для СММ безпека її співробітників має першочергове значення, а тих, хто посягає на безпеку працівників Місії та цілісність її майна, необхідно притягти до відповідальності.

"Александр Хуг наголосив на тому, що свобода пересування патрулів Місії, зокрема їхній доступ до неконтрольованих ділянок кордону з Російською Федерацією, досі обмежена у районах, що контролюються збройними формуваннями під командуванням пана Захарченка. Він зазначив, що лише за листопад кількість обмежень свободи пересування склала щонайменше 23 випадки у тих районах Донецької області, що не контролюються урядом (без урахування інцидентів, пов’язаних із мінами/невибухлими боєприпасами)", - зазначили в ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-