ЗСУ готові до будь-якого розвитку ситуації в Луганську - Полторак

ЗСУ готові до будь-якого розвитку ситуації в Луганську - Полторак

Укрінформ
Збройні Сили України готові до будь-якого розвитку ситуації на Луганському напрямку у зоні проведення АТО.

Про це заявив журналістам міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розглянули ситуацію, яка склалася в Луганську. Також ми доповіли про стан справ у Збройних Силах України, про готовність армії до будь-якого розвитку ситуації", - заявив Полторак, коментуючи засідання Воєнного кабінету РНБО.

Міністр оборони наголосив, що ЗСУ будуть адекватно реагувати у випадку загострення обстановки на Луганському напрямку.

Читайте також: Вночі на Луганщину зайшли понад 300 одиниць бойової техніки РФ - Тука

Як повідомляло агентство, в окремих районах Луганської області (ОРЛО) відбулося загострення ситуації, пов'язане з боротьбою за владу між кримінальними угрупованнями "глави ЛНР" Ігоря Плотницького і "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета.  Водночас, на думку експертів, цей конфлікт є наслідком протистояння різних груп впливу у Росії, яка контролює т.з. “Л/ДНР" - між групою впливу ФСБ РФ, яка курирує Корнета, і групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова, яка стоїть за Плотницьким.

За даними “Інформаційного спротиву”, до Луганська було введено підрозділ російської ПВК “для стримування протистояння між Плотницьким і Корнетом". Також у вівторок з території РФ до Должанська (колишній Свердловськ) увійшла колона з кількох десятків "Уралів" з особовим складом ЗС РФ, 20 БТР. Пізніше невеликими групами техніка і особовий склад перекидалися у бік Луганська.

На даний момент, за даними “ІС”, центр Луганська оточений російськими військами і представниками ПВК, що мають наказ контролювати ситуацію і не допустити її загострення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-