«Поліція ЛНР» заарештувала усіх співробітників «прокуратури» - російські ЗМІ

«Поліція ЛНР» заарештувала усіх співробітників «прокуратури» - російські ЗМІ

Укрінформ
“Міністерство внутрішніх справ” самопроголошеної “ЛНР” і спецназ “ДНР” “Витязь” спільно штурмували “генпрокуратуру “ЛНР”. Заарештували “генпрокурора” Віталія Подоброго і “військового прокурора” Сергія Разно, інших відпустили.

Про це повідомляє в середу «Новая газета».

Учора також був заарештований "слідчий прокуратури" Леонід Ткаченко.

«Арешту зазнали більше 20 осіб, включаючи головного прокурора, військового прокурора та їх заступників. Людей відвели у будівлю "народної ради ЛНР". Нині ця будівля заблокована і використовується "МВС ЛНР" у своїх цілях», - повідомляє видання.

Зазначається також, що співробітники «прокуратури» були заарештовані після того, як «глава МВС ЛНР» Ігор Корнет (раніше його звільнили, але він відмовився покинути свій пост), запропонував ватажкові «ЛНР» Ігорю Плотницькому віддати йому головного прокурора, військового прокурора і їх замів.

Окрім цього, Плотницький відмовився віддати Корнетові на його вимогу «керівника адміністрації ЛНР» Ірину Тейцман, «начальника служби урядової безпеки МВС ЛНР» Євгена Селіверстова і «главу ГТРК ЛНР» Анастасію Шуркаєву. Корнет звинуватив цих людей в диверсійній і розвідувальній діяльності на користь України.

Раніше в середу вранці Плотницький провів урядову нараду за участю Тейцман, Селіверстова і Шуркаєвої.

Читайте також: ОБСЄ показала колону броньованої техніки, що увійшла до окупованого Луганська

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на оперативні дані групи «Інформаційний спротив», через прикордонний пункт пропуску «Должанський» з території РФ у напрямі окупованого Луганська у вівторок пройшла колона з декількох десятків «Уралів» з особовим складом ВС РФ, 20 БТР (деякі - зі знаряддями на причепі). Крім того, в Луганськ введено підрозділ російської ЧВК, а також перекинуті інші бойовики.

У вівторок, 21 листопада, бойовики, лояльні до Плотницького оточили будівлю «МВС ЛНР». Корнет забарикадувався у будівлі «МВС» разом з колишнім «Беркутом».

В той же час в центрі міста з'явилася велика кількість людей у військовій формі, які заявляли, що беруть участь в навчаннях за наказом керівництва «міністерства внутрішніх справ ЛНР».

Крім того, з'явилися повідомлення, що в Луганськ прибули з Донецька три військових «Урали» з бойовиками «республіканської державної служби охорони», який підкоряється ватажкові «ДНР» Олександру Захарченку.

Водночас, як розповіли кореспондентові Укрінформу по телефону на умовах анонімності жителі міста, ніч в Луганську пройшла спокійно, вранці включили телеканали, але тільки російські. Вночі та вранці у місті не було зареєстровано перестрілок і сутичок між протиборчими сторонами.

В той же час добре інформоване джерело виклало свої дані, отримані від його агентури на окупованій території Луганської області.

«Перевага доки на стороні «Плотви» (Ігор Плотницький, так званий «голова Радміну «ЛНР» - ред.), - висловив свої міркування співрозмовник.

Він відкинув припущення про те, що на стороні «міністра МВС» Ігоря Корнета виступив Кремль. Мовляв, після того, як Путін навіть згодився до прямої розмови з Плотницьким і в той час, коли йдуть переговори зі спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером, «розмінюватися» на дрібного бандита Корнета йому абсолютно невигідно.

Також джерело спростувало інформацію про захоплення підконтрольної Плотницькому «державної» телерадіокомпанії. На його думку, бойовики «МВС» зайняті виключно захистом будівлі ГУ МВС України, де дислокується сьогодні їх начальство.

Ще стало відомо про те, що Плотницький сьогодні вранці зустрівся з «в.о. міністра», призначеного замість Корнета - Володимира Черкова. Тобто, неправдивою виявилася інформація про втечу Плотницького до РФ. Його син, дійсно, перебрався у Вороніж, але це сталося ще у кінці минулого року.

Спростувало джерело і затримання гендиректора ГТРК Анастасії Шуркаєвої: «Учора наші люди з нею зв'язувалися близько шести вечора. Вона знаходилася на волі».

Сьогодні близько 10 годин ранку запрацювало телебачення, проте показують тільки російські канали. Людина, яка учора не могла потрапити в поштове відділення, розповіла, що дзвонила туди, і її завірили, що все гаразд. В той же час, за її словами, в одному з селищ на околиці Луганська, в магазини не завезли хліб.

Судячи з усього, Плотницькому вдалося впоратися і з нинішнім “путчем”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-