Київ готовий віддати 307 бойовиків за визволення 74 заручників — Тандіт

Київ готовий віддати 307 бойовиків за визволення 74 заручників — Тандіт

Укрінформ
Україна готова передати бойовиками ОРДЛО понад 300 осіб з їхнього списку в обмін на 74 українських заручників, яких ті готові передати українській стороні.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" сказав радник глави СБУ Юрій Тандіт, повідомляє Еспресо.TV.

"Зрозуміло, що в Донецьку і Луганську сидять маріонетки, і фактично лідер Росії веде переговори сам з собою. Але для нас головне - результат. Ми готові, згідно з домовленостями і тим цифрам, які зараз обговорюють .... 307 осіб - ті, які скоювали злочини проти цілісності України, які були в списку з боку ОРДЛО - ми готові в рамках домовленості за певною процедурою їх туди передати, щоб забрати 74 людини", - повідомив Тандіт.

Він зазначив, що усіх затриманих українською стороною, кого можна законно віддати, Київ готовий віддати в обмін на тих, кого утримує інша сторона.

Читайте також: Кремль: про обмін в'язнями з Україною поки не йдеться

"На сьогоднішній день вважаються (заручниками - ред.) 158 осіб ... Але ми говоримо про те, що 87 наших заручників - це ті, місцеперебування яких ми знаємо ... Йдучи на компроміси, ми готові до такої схеми, головне - щоб це було швидше, тому що фактично багато з наших хлопців перебувають там близько трьох років", - додав Тандіт.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада президент Росії Володимир Путін пообіцяв обговорити питання обміну полоненими на Донбасі з лідерами бойовиків ОРДЛО. З відповідним питанням до нього звернувся лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук під час відвідин Путіним Ново-Єрусалимського монастиря. Того ж дня Путін провів переговори з ватажками бойовиків ОРДЛО. За підсумками переговорів у Кремлі заявили, що підтримують проведення обміну полоненими.

Раніше в листопаді в ОБСЄ заявили, що фінальні списки на обмін полоненими на Донбасі досі не сформовані, Україна регулярно порушує питання обміну полоненими. Однак представники Києва в Тристоронній контактній групі в Мінську заявляють, що цей процес зривають бойовики.

За останніми даними представника України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірини Геращенко, бойовики ОРДЛО утримують в заручниках 152 особи. Крім того, близько двох десятків громадян України перебувають в ув'язненні в Росії з політичних мотивів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-