СБУ не відомі деталі переговорів Путіна з ватажками ОРДЛО - речник

СБУ не відомі деталі переговорів Путіна з ватажками ОРДЛО - речник

Укрінформ
СБУ не має деталей переговорів президента РФ Володимира Путіна з ватажками ОРДЛО щодо обміну полоненими.

Про це в коментарі "112 Україна" заявила речниця СБУ Олена Гітлянська.

Вона зазначила, що відомству не відомо, про що Путін говорив із Захарченком і Плотницьким, висловивши сподівання, що обмін полоненими вперше з кінця минулого року справді відбудеться.

"Ні, не відомі (деталі переговорів - ред.), але ми сподіваємося на те, що такі заяви свідчать про готовність розблокувати процес, і ми нарешті зможемо повернути наших людей додому", - заявила вона.

Читайте також: Путін обговорив з ватажками терористів обмін полоненими на Донбасі

Гітлянська додала, що українська сторона налаштована на проведення обміну за формулою "всіх на всіх".

"Позиція СБУ завжди була прозорою, ми готові міняти всіх на всіх, ми вітаємо будь-які ініціативи, які допоможуть нашим громадянам повернутися додому", - констатувала вона.

15 листопада президент Росії Володимир Путін пообіцяв обговорити питання обміну полоненими на Донбасі з лідерами бойовиків ОРДЛО. З відповідним питанням до нього звернувся лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук під час відвідин Путіним Ново-Єрусалимського монастиря. Того ж дня він провів переговори з ватажками бойовиків ОРДЛО. За підсумками переговорів у Кремлі заявили, що підтримують проведення обміну полоненими.

Як раніше повідомлялося, в листопаді в ОБСЄ заявили, що фінальні списки на обмін полоненими на Донбасі досі не сформовані, Україна регулярно порушує питання обміну полоненими. Однак представники Києва в Тристоронній контактній групі в Мінську заявляють, що бойовики зривають цей процес.

За останніми даними представника України в ТКГ Ірини Геращенко, бойовики ОРДЛО утримують в заручниках 152 особи. Крім того, близько двох десятків громадян України перебувають в ув'язненні в Росії з політичних мотивів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-