Путін обговорив з ватажками терористів обмін полоненими на Донбасі

Путін обговорив з ватажками терористів обмін полоненими на Донбасі

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін поговорив телефоном з ватажками самоназваних «ДНР» та «ЛНР» щодо питання обміну полоненими на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Зазначається, що ватажок «ДНР» Олександр Захарченко і глава самоназваної «ЛНР» Ігор Плотницький підтримали ініціативу обміну заручниками, однак додали, що «належить ще опрацювати це питання з представниками української сторони».

Читайте також: Остаточного списку для обміну полоненими на Донбасі досі немає – ОБСЄ

У свою чергу представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що українська сторона «давно готова обміняти всіх, кого дозволяє українське законодавство, аби забрати підтверджених українців».

«У гуманітарній підгрупі закликала негайно розблокувати звільнення заручників, адже вже 14 довгих місяців немає жодного звільненого. Але ми не підемо на шантаж і не можемо відпустити на волю тих, хто жодним чином не підпадає під дію Мінських угод», - сказала Геращенко.

Читайте також: Із ОРДЛО "витягли" вже понад 3000 заручників, залишилися ще 152 - Тандіт

Раніше повідомлялося, що Путін «після прохання Віктора Медведчука» пообіцяв поговорити з ватажками бойовиків щодо звільнення полонених.

До цього Геращенко повідомляла, що серед 152 заручників на Донбасі є журналісти, волонтери, підлітки та 9 жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-