У Кучми назвали основні теми переговорів у Мінську

У Кучми назвали основні теми переговорів у Мінську

Укрінформ
Тристороння контактна група підтверджує відданість домовленостям про припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер за результатами засідання в Мінську.

"Тристороння контактна група підтверджує свою повну відданість перемир'ю, яке було оголошено в зв'язку з початком навчального року та безумовному виконанню додаткових заходів, спрямованих на забезпечення всеохоплюючого та сталого безстрокового припинення вогню, включно із виконанням всіх відповідних наказів. В цьому контексті українська сторона підтвердила свою повну відданість взятим на себе зобов'язанням", - написала вона.

Також Оліфер наголосила, що особливе занепокоєння викликають обстріли життєво важливих об'єктів цивільної інфраструктури, зокрема, зафіксовані СММ ОБСЄ випадки обстрілів Донецької фільтрувальної станції, наслідки яких можуть призвести до гуманітарної та екологічної катастрофи.

"Зокрема, йдеться про домовленості: не проводити обстрілів та наступів на Донецьку фільтрувальну станцію, провести роботи з розмінування в районі цієї станції і доріг, що ведуть до неї, надати гарантії безпеки для працівників станції, ремонтних бригад та персоналу СММ ОБСЄ", - зауважила вона.

Оліфер також зазначила, що в рамках роботи ТКГ українська сторона засудила заяву ватажка ОРДЛО Ігоря Плотницького, яка ставить під сумнів відновлення суверенітету України на території ОРДЛО. Такі заяви суперечать Мінським домовленостям і гальмують мирний процес.

Читайте також: Миротворці мають бути на всій території окупованого Донбасу - Мітчелл

В гуманітарній підгрупі, за словами Оліфер, продовжується робота зі звільнення заручників.

"На порядку денному політичної підгрупи українська сторона ставить питання скасування указу президента РФ про визнання документів, виданих квазівладою ОРДЛО; повернення без будь-яких умов незаконно захопленої української державної та приватної власності на території ОРДЛО; відмову від рубльової зони та встановленні псевдокордону на непідконтрольній Україні частині Донбасу", - написала Оліфер.

Також Україна наполягає на створенні спеціальної робочої підгрупи з повернення під контроль України неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону, наголосила вона. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-