НСЖУ надасть журналістам бронежилети для роботи в зоні АТО

НСЖУ надасть журналістам бронежилети для роботи в зоні АТО

Укрінформ
Бронежилети для журналістів, які працюють у зоні бойових дій, можна буде безкоштовно взяти в тимчасове користування в офісах Національної спілки журналістів. 

Про це Укрінформу повідомили у вівторок у прес-службі НСЖУ.

"Бронежилети для журналістів, які працюють у небезпечних точках, можна буде безкоштовно брати в користування у офісах Національної спілки журналістів. Зокрема, три з них буде знаходитися у осередку Спілки в Маріуполі, а три – у центральному офісі в Києві", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, це стало можливим завдяки тому, що громадська організація "Інститут розвитку регіональної преси" передала НСЖУ п’ять бронежилетів з написом PRESS і три захисні каски. Їх видаватимуть репортерам в тимчасове користування для виконання професійних обов’язків у зоні проведення бойових дій, а також з метою навчання. Ще один бронежилет уже було передано НСЖУ в Маріуполь раніше.

"Бронежилети й каски надійшли від міжнародної організації "Інститут висвітлення війни та миру" (IWPR), це відбулося в межах реалізації спільного проекту "Підвищення безпеки та поліпшення репортерських навичок журналістів в Україні", – зазначила виконавчий директор ГО "Інститут розвитку регіональної преси" Ольга Труфанова. 

Як повідомили в НСЖУ, на необхідність таких засобів захисту вказують, зокрема, маріупольські журналісти. Висвітлюючи воєнний конфлікт, вони часто виїжджають на лінію розмежування в "сіру зону" – Широкине, Павлопіль, Сартану, Авдіївку. 

"На сьогоднішній день для безпеки наших колег під час виїздів для підготовки військових репортажів ми змушені шукати бронежилети і каски в буквальному сенсі по всьому місту або ж виїжджати без засобів захисту", – зазначила Олена Калайтан, головний редактор видання "Ильичевец.Город", член правління Донецької спілки журналістів. 

Читайте також: Спілка журналістів передала ОБСЄ звіт про порушення прав журналістів окупантами

Голова НСЖУ Сергій Томіленко додав, що бронежилети й каски можуть видаватися не лише членам НСЖУ, а й іншим репортерам – за наявності редакційного посвідчення та за попереднім узгодженням з особою, відповідальною за збереження захисного спорядження.

У НСЖУ заявили, що бронежилети, які надаються в користування (VestGuard UK, NIJ Level IIIA (3A) з потрійною комбінованою бронею) та шоломи (VestGuard UK, PRESS PASGT Ballistic Helmet) вироблені у Великій Британії та мають сертифікований рівень захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-