Гранатомет і снайпери: як окупанти зривають

Гранатомет і снайпери: як окупанти зривають "тишу" під Новотроїцьким

Відео
Укрінформ
Ситуація на фронті загострилася поблизу Новотроїцького на Донеччині. Там бойовики майже щодня застосовують різні види зброї, а з настанням темряви на розвідку виходять ворожі диверсанти.

Про це йдеться у репортажі "5 каналу".

Українські захисники, що тримають оборону поблизу Новотроїцького, ледь встигають перепочити. Тут терористи діють за однією тактикою: спочатку відкривають вогонь із гранатометів, потім підключається снайпер. "Хочуть побачити наші бойові позиції. Там, де наші вогневі точки. Але ми їх не виказуємо, постійно змінюємо позиції", – переконує військовослужбовець Олександр.

Крім того, на цій ділянці фронту активізувалися ворожі диверсанти. Їх помічають чи не щоночі. "В них прилади нічного бачення є і тепловізори – вони все бачать. Підходять метрів 300-400. Ближче вони бояться підійти, бо ми теж все продивляємося", – каже Олександр.

Читайте також: АТО: бойовики 14 разів порушили "тишу", поранені двоє військових

Натомість на сусідніх позиціях запанувала "тиша". З позиції до ворога – не більше 5 кілометрів. На позиціях поблизу Новогнатівки останні майже два тижні постріли з боку бойовиків чути дедалі рідше. Армійці кажуть – нині найманці активно зміцнюють свої позиції і готують провокації.

А про підступи до окупованого Докучаєвська боєць розповідає: "Будівельні матеріали підвозять. І чутно, як працює техніка у них. Тому я думаю, що вони або укріплюються, або готуються до наступу".

Українські захисники займають висоту, з якої супротивник – як на долоні. Не виключають, що бойовики можуть піти у наступ. Тож не втрачають пильності і використовують затишшя для облаштування і своїх позицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-