АТО: бойовики випустили більше як 70 мін по Пісках

АТО: бойовики випустили більше як 70 мін по Пісках

Карта
Укрінформ
Минулої доби ситуація в зоні АТО загострилася. Противник здійснив танковий та 11 мінометних обстрілів позицій ЗСУ, загалом випустивши по  українських захисниках більше 100 снарядів.

Про це заявив на брифінгу в суботу спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко. 

"Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська здійснили 33 прицільних обстріли наших позицій", - зазначив Лисенко.

Він уточнив, що на Луганському напрямку незаконні збройні формування здійснили 17 прицільних обстрілів підрозділів Збройних Сил України. Наприкінці минулої доби противник випустив 3 міни калібру 82 мм по опорних пунктах українсбких військових у районі Катеринівки. Крім того, противник обстрілював із 82-міліметрових мінометів позиції українських захисників неподалік н.п. Донець. "Також протягом доби ворог двічі відкривав вогонь із гранатометів та стрілецької зброї по українських захисниках поблизу Кримського", - підкреслив речник Міноборони з питань АТО.

За його словами, під обстріли з гранатометів і стрілецької зброї шість разів потрапили позиції сил АТО поблизу Луганського. Також противник тричі обстріляв позиції українських військових у районі Зайцевого з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

Загалом на Луганському напрямку, як поінформував Лисенко  протягом минулої доби зафіксовано 16 прицільних ворожих обстрілів підрозділів сил АТО.

На Донецькому напрямку вдень російсько-окупаційні війська застосовували по позиціях сил АТО в районі н.п. Піски міномети калібрів 120 та 82 мм, загалом випустивши понад сім десятків мін. "Крім того, противник вів вогонь з озброєння БМП, ЗУ-23-2 та здійснив 12 пострілів з танка. Також міномети калібрів 120 та 82 мм ворог застосовував в районі Павлополя та Авдіївки. Там же ворог відкривав вогонь із гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів", - уточнив спікер Міноборони з питань АТО.

Він також додав, що з озброєння БМП, 120-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї були обстріляні українські позиції поблизу Водяного. Ворожий БМП за підтримки гранатометів вів вогонь неподалік Березового, а в районі Гнутового бойовики прицільно вели стрільбу з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Читайте також: Доба в АТО: під Бутівкою і Водяним поранені двоє бійців

Загалом протягом минулої доби на Донецькому напрямку зафіксовано 16 прицільних ворожих обстрілів підрозділів ЗСУ.

Щоразу військовослужбовці Збройних Сил України застосовували у відповідь весь наявний арсенал зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-