Бойовикам-убивцям 16-річного українця заочно присудили довічне і виплати у мільйон

Бойовикам-убивцям 16-річного українця заочно присудили довічне і виплати у мільйон

Укрінформ
У Донецькій області заочно засуджені до довічного позбавлення волі три бойовики, які вбили 16-річного підлітка з Краматорська Степана Чубенка.

Про це у п’ятницю повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Трьох бойовиків терористичної організації «ДНР» заочно засуджено до довічного позбавлення волі за вбивство 16-річного мешканця м. Краматорська Степана Чубенка», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що такий обвинувальний вирок виніс 10 листопада Дзержинський міський суд.

У ході досудового розслідування, що проводилось під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури, вияснилося, що у період з 22 по 28 липня 2014 року група невстановлених осіб за попередньою змовою з учасниками незаконних збройних формувань Погодіним В.В., Москальовим Ю.А. та Сухомлиновим М.В., знаходячись у смт Горбачево-Михайлівка Пролетарського району м. Донецька, незаконно позбавили волі 16-річного мешканця Краматорська Степана Чубенка.

28 липня ці троє бойовиків, вирішивши вбити викраденого юнака, підвели його до заздалегідь виритої у землі траншеї, поставили на коліна обличчям до неї та по черзі здійснили 3 постріли в область голови потерпілого. Внаслідок отриманих вогнепальних поранень Чубенко загинув на місці.

Читайте також: Не тільки Янукович: ГПУ заочно розслідує справи 485 осіб

За активного втручання матері, тіло загиблого з тимчасово окупованої території Донецької області доставлено до Краматорська, де в рамках розслідування кримінального провадження за п. 3, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України проведено ряд судових експертиз та зібрано вичерпні докази провини бойовиків у зухвалому та жорстокому вбивстві юнака.

З метою притягнення вказаних осіб до кримінальної відповідальності, Краматорська місцева прокуратура скористалась новелами КПК України щодо проведення спеціального судового розгляду, на що отримала відповідне рішення суду.

Після двох років судових слухань у справі про вбивства Чубенка винесено вирок, і Дзержинський міський суд повністю підтримавши позицію прокуратури засудив трьох обвинувачених до довічного позбавлення волі.

Окрім цього, кожен із засуджених зобов’язаний сплатити матері вбитого хлопця по 1 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, Степан Чубенко — український школяр і патріот, воротар футбольного клубу «Авангард» (Краматорськ), влітку 2014-го був затриманий в Донецьку бойовиками з батальйону «Керч». Спочатку вони його побили, потім відвезли до Горбачево-Михайлівки, де після страшних катувань розстріляли. У кінці вересня до матері прийшла звістка, що тіло знайдено. Після ексгумації останки закатованого хлопця було відправлено до Краматорська. Поховали Степана Чубенка 8 листопада 2014 року в його рідному місті.

Вбивцями неповнолітнього хлопця виявилися троє бойовиків з батальйону «Керч». Двом з них вдалося втекти до окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-