Президент привітав генерала Забродського з призначенням командувачем сил АТО

Президент привітав генерала Забродського з призначенням командувачем сил АТО

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав генерал-лейтенанта, Героя України Михайла Забродського з призначенням командувачем сил АТО.

Вітання глава держава написав на своїй сторінці у Facebook.

"Генерал-лейтенант, Герой України Михайло Забродський призначений новим командувачем сил АТО. Вітаю Михайла. Адже він особисто брав участь у всіх найгарячіших операціях на фронті. І саме під його керівництвом у серпні 2014 року відбувся найдовший у новітній воєнній історії рейд у тил ворога", - написав Порошенко.

Читайте також: Силам АТО призначили нового командувача

Як повідомлялося, в рамках планової ротації новим командувачем сил АТО призначено генерал-лейтенанта Забродського, командувача Високомобільних десантних військ Збройних сил України.

Раніше командувачем сил АТО був перший заступник командира Наземних військ ЗСУ, генерал-лейтенант Олександр Локота.

Забродський - Герой України, з березня 2015 року командувач Високомобільних десантних військ України.

Навесні - влітку 2014 року 95-та окрема аеромобільної бригади ЗСУ під командуванням Забродського здійснювала блокування міст Слов'янськ і Краматорськ, захопила та утримувала важливий опорний пункт - гору Карачун. Також влітку 2014 року бригада Забродського здійснила рейд в тил противника. Виконуючи бойові завдання, бригада за два тижні пройшла 470 км від Слов'янська до Маріуполя, потім вздовж російсько-українського кордону, і через Луганськ повернулася до Слов'янська. 

23 серпня 2014 року Забродський отримав звання Героя України. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, орденом Данила Галицького, медалями та відзнаками.

У Києві на території Національного університету оборони України імені Івана Черняховського встановлено стелу з іменем Забродського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-