АТО: бойовики зосередили обстріли на Луганському напрямку

АТО: бойовики зосередили обстріли на Луганському напрямку

Карта
Укрінформ
Впродовж минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 19 прицільних обстрілів сил АТО. У 13 випадках українські військові дали адекватну відповідь.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська 19 разів порушили перемир’я. Усі обстріли були прицільні.  Військовослужбовці Збройних сил України у 13 випадках відкривали адекватний вогонь у відповідь",  - сказав Мотузяник.

При цьому бойовики, підкреслив речник МОУ, зухвало застосовували озброєння, яке заборонене Мінськими угодами.

 На Луганському напрямку російсько-окупаційні війська здійснили 13 прицільних обстрілів сил АТО. "Вночі противник випустив 10 мін калібру 120 мм по наших опорних пунктах в районі Кримського. Також протягом дня бойовики тричі обстрілювали захисників цього населеного пункту з ручних гранатометів та стрілецької зброї", – зазначив Мотузяник.

Читайте також: Доба в АТО: загинув один і поранені троє українських бійців

 Під прицільні обстріли мінометів калібру 82 мм потрапили позиції сил АТО поблизу Трьохізбенки та Катеринівки. Також бойовики періодично обстрілювали ці позиції з озброєння БМП, великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї. З цих же видів зброї бойовики неодноразово обстрілювали українські позиції у районі Зайцевого, Луганського та Новоолександрівки. "На переважну більшість ворожих обстрілів захисники України давали адекватну відповідь із озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями", – зазначив речник МОУ з питань АТО.

На Приморському напрямку бойовики здійснили 6 прицільних обстрілів українських підрозділів. Вдень російсько-окупаційні війська застосували по позиціях сил АТО в районі Павлополя озброєння БМП та міномети калібрів 120 та 82 мм, загалом випустивши 10 мін.

Поблизу Авдіївки та Пісків бойовики випустили 16 82-мм мін по українських позиціях. Біля Новотроїцького, Водяного та шахти Бутівка незаконні збройні формування обстріляли українські підрозділи зі станкових та ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. "Щоразу військовослужбовці Збройних сил України застосовували у відповідь весь наявний арсенал зброї, не забороненої Мінськими домовленостями: це озброєння БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та інша стрілецька зброя", – заявив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-