Вбивство підлітка з Краматорська: вирок бойовикам оголосять 10 листопада

Вбивство підлітка з Краматорська: вирок бойовикам оголосять 10 листопада

Укрінформ
Слухання справи про вбивство 16-річного Степана Чубенка бойовиками батальйону «Керч», яке сталося у липні 2014 року, добігає кінця: у понеділок у суді відбулися дебати сторін. Засідання проходять у Торецьку та Краматорську. Вирок суд оголосить 10 листопада.

Про це у Facebook написав голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. 

«Сторона обвинувачення та мати закатованого Степана - Сталіна Чубенко вважають вину обвинувачених (Вадима Погодіна, колишнього комбата батальйону «Керч» та його бойовиків Юрія Москальова й Максима Сухомлинова) повністю доведеною та вимагають їм вищої міри покарання – довічного ув’язнення, як передбачає ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України. Свій вердикт суд оголосить 10 листопада», - повідомив Жебрівський.

Адвокат Сухомлинова вважає, що з огляду на викладені обставини та представлені суду докази «єдиною позицією підзахисного може бути лише каяття» та просить суд ухвалити «адекватне рішення згідно статті, яка йому інкримінується».

Читайте також: ЗМІ: вбивця краматорського школяра може знати про "Бук", з якого збили Boeing 777

Адвокат Москальова для свого підзахисного просить мінімального терміну, передбаченого статтею, адже, за його словами «Москальов виконував постріл у вже мертве тіло Степана Чубенка під тиском командира».

А захисник Погодіна вважає вину свого підзахисного «не доведеною, його право на захист – порушеним». 

«Правову оцінку цим цинічним твердженням має дати суд. Від себе ж скажу: так, суд відбувається заочно, лава підсудних порожня, тому що якби ці... поборники русского міра, що підняли зброю на беззахисну дитину, мали хоч краплю совісті, честі та мужності – вони приїхали б в Україну самі, а не ховалися в Росії за спинами своїх російських спонсорів. Але, як сказала сьогодні у суді пані Сталіна, - «вони не приїдуть, бо бояться, адже знають: вони – винні, вони – вбили дитину», - наголошує голова Донецької ВЦА.

Нагадаємо, Степан Чубенко - український школяр і патріот, воротар футбольного клубу «Авангард» (Краматорськ), влітку 2014-го був затриманий в Донецьку бойовиками з батальйону «Керч». Спочатку вони його побили, потім відвезли до Горбачево-Михайлівки, де після страшних катувань розстріляли. У кінці вересня до матері прийшла звістка, що тіло знайдено. Після ексгумації останки закатованого хлопця було відправлено до Краматорська. Поховали Степана Чубенка 8 листопада 2014 року в його рідному місті. 

Вбивцями неповнолітнього хлопця виявилися троє бойовиків з батальйону «Керч». Двом з них вдалося втекти до окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-