Ключем до миру є миротворці  на кордоні з РФ – Жебрівський

Ключем до миру є миротворці на кордоні з РФ – Жебрівський

Укрінформ
Ключем до миру та відновлення української юрисдикції над усією територією Донбасу є розміщення миротворчих сил на всій не підконтрольній уряду території Донецької та Луганської областей, включно з неконтрольованою ділянкою кордону з РФ.

Про це повідомив в ефірі каналу "112 Україна" голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ключове наше завдання – добитися того, щоб миротворці стали на кордоні між Україною та Росією, щоб миротворці моніторили та контролювали громадський порядок на території, там, Сніжного, Шахтарська, Донецька, а також, звичайно, на лінії розмежування... Це фактично шлях до миру, ключ до поновлення української юрисдикції над усією територією Донеччини", - заявив він. 

Жебрівський наголосив, що напівваріанти типу миротворці лише на лінії розмежування, як це пропонує Росія, абсолютно не влаштовують Україну, оскільки російська присутність зберігатиметься на Донбасі. У випадку ж, якщо буде прийнятий український варіант щодо миротворчої місії, "Путін буде змушений вивести з території України свої регулярні війська та буде вимушений відкликати свої так званих "радників" назад у свої бойові частини". Також, переконаний очільник Донеччини, "повтікають, як щурі" на територію РФ і російські найманці та різні "захарченки". 

Голова Донецької обласної ВЦА також вказав на те, що моніторинг СММ ОБСЄ,  на жаль, не дає особливих успіхів для припинення вогню, а "орки, коли нап’ються, то пуляють куди попаде  і серед білого дня, навіть якщо десь поруч є ОБСЄ".

Читайте також: Терактами в Україні Росія ще раз доводить, що є терористичною країною – Жебрівський

Він вказав на те, що спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер також підтримує ідею про миротворців на кордоні з РФ. "Мені імпонує те, що Курт Волкер не сходить з тієї тези, яку озвучив. Перше – Росія воює проти України. Друга теза – миротворчі сили мають бути розташовані на кордоні та моніторити ситуацію", - сказав Жебрівський.

Він висловив переконання, що жодних домовленостей щодо миротворчої місії і врегулювання на Донбасі не може бути без України, оскільки інакше вони будуть недієвими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-