"Тиша" на Донбасі: окупанти випустили майже 40 снарядів під Широкиним

Карта
Укрінформ
Останній день жовтня відзначився потужними обстрілами російсько-окупаційними військами позицій Збройних Сил України. Ворог застосовував по силах АТО 122-мм артилерію, 120-мм міномети, а також озброєння БМП та стрілецьку зброю.

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 17 обстрілів позицій сил АТО, 16 з них були прицільні, повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Зокрема, на Донецькому напрямку бойовики 7 разів порушували "тишу". Протягом доби ворог вів прицільний вогонь по наших позиціях з озброєння БМП, гранатометів, стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. Двічі – в районі Авдіївки, а також поблизу Кам’янки, Опитного, Пісків, Зайцевого та Луганського.

Читайте також: Доба в АТО: загинув український воїн, п’ятеро поранених

На Приморському напрямку окупанти здійснили 6 обстрілів наших позицій: "Протягом двох годин, з 16:00 до 18:00, російсько-окупаційні війська накривали позиції сил АТО поблизу Широкиного вогнем артилерії калібру 122 мм, загалом випустивши 22 снаряди, та з мінометів калібру 120 мм, випустивши 16 мін. Окрім цього, двічі в районі Старогнатівки, Широкиного, а також Талаківки та Водяного ворог застосовував гранатомети, стрілецьку зброю та великокаліберні кулемети. Також поблизу Талаківки ворог вів вогонь з озброєння БМП".

На "луганському" фронті, за даними штабу, окупанти двічі вели вогонь в бік позицій сил АТО з мінометів калібру 120 мм поблизу Кряківки, випустивши 4 міни, та в районі Оріхового, випустивши 5 мін. Поблизу Кримського ворог двічі обстріляв наших захисників зі станкового гранатомета та стрілецької зброї.

Як повідомив Лисенко, 31 жовтня військовослужбовці ЗСУ 13 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-