У

У "Борисполі" зустріли учасників Марафону морської піхоти

Фото
Укрінформ
Українські учасники Марафону морської піхоти, що проходив 22 жовтня у Вашингтоні, в п'ятницю повернулися в Київ.

У аеропорту "Бориспіль" їх зустрічали родичі і волонтери, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я відчуваю гордість за нашу країну, за наших бійців АТО, які брали участь в Марафоні морської піхоти. Ми повинні дякувати нашим воїнам за те, що можемо жити у світі і спокійно ходити з українськими прапорами", - сказала журналістам волонтер Віра Тимошенко, яка зустрічала учасників марафону.

У "Борисполі" зустріли учасників Марафону морської піхоти/ Фото Євгена Любімова

За словами дружини учасника марафону Тетяни Котової, її чоловік Дмитро Котов пройшов серйозну підготовку на спецтренажерах, перш ніж поїхати на марафон у Вашингтон. Адже кілька місяців тому в Троїцькому він підірвався на міні, будучи сапером у складі 22 бригади, прикомандированої до 54 батальйону. У Марафоні морської піхоти він проходив 10-кілометрову дистанцію на хенд-байке.

За словами самого Котова, свою дистанцію він присвятив товаришам, загиблим в зоні АТО.

Читайте також: Марафон у Вашингтоні, або Чому у світі впізнають Україну

Нагадаємо, в неділю, 22 жовтня у Вашингтоні пройшов 42 Марафон морської піхоти, в якому взяли участь 10 українських воїнів, поранених в АТО. Четверо з них - Микола Рудик, Єгор Терехов, Олександр Маланич і Юрій Писарчук пробігли повноцінний марафон протяжністю 42 км 195 метрів, ще один боєць - Олександр Чалапчий - здолав цю дистанцію на спеціалізованому ручному велосипеді. Інші - Вадим Свириденко, Дмитро Блохін, Юрій Дмитренко, Павло Солоха і Артем Лукашук - бігли дистанцію, протяжністю 10 км. Серед міжнародних партнерів, що зробили підтримку українським учасникам Марафону морської піхоти, організація Allied Forces Foundation, метою якої є "посилення товариського духу і здатності повернутися до роботи в команді серед поранених бійців і ветеранів в період адаптації в умовах цивільного життя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-