Аналітики назвали п'ять ознак підготовки РФ до продовження війни на Донбасі

Аналітики назвали п'ять ознак підготовки РФ до продовження війни на Донбасі

Укрінформ
Кремль продовжує спроби чинити військовий тиск на Україну і готується до продовження бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє група "Інформаційний спротив".

Зокрема, за даними "ІС", Росія під прикриттям підготовки до Чемпіонату світу з футболу в 2018 році активно розгортає військову інфраструктуру в прикордонних з Україною районах, на окупований Донбас з РФ надходять нові озброєння.

"Під прикриттям "підготовки до ЧС з футболу в 2018 році" російська вояччина активно розгортає військову інфраструктуру в прикордонних з Україною районах; на окуповані території Донецької і Луганської областей з РФ надходять та накопичуються нові озброєння, боєприпаси, паливо-мастильні матеріали; на сьогоднішній день можна констатувати, що фактично рівень укомплектування бригад, полків та окремих батальйонів 1 і 2 АК досяг майже штатної чисельності", - йдеться в аналітиці секції "Дельта".

Також опубліковано 5 факторів, які свідчать про тривалі спроби Кремля чинити військовий тиск на Україну.

"Протягом 2015-2017 років окупаційні адміністрації на Донбасі вели активне, інтенсивне відновлення транспортної мережі. В окремих випадках можна вести мову навіть про її реконструкцію. В першу чергу це стосувалося збільшення її пропускної здатності", - зазначають аналітики "ІС" перший фактор.

Читайте також: ГПУ знайшла чергові докази фінансування Росією тероризму на Донбасі

Наголошується, що відновлення транспортної мережі вирізнялося досить специфічним характером - в першу чергу це стосувалося розширення рокадних комунікацій, ремонту транспортних вузлів і розв'язок, мостів і шляхопроводів на під'їзних та рокадних дорогах (все це безпосередньо впливає на рівень маневреності військ у смузі дій). Наприклад, в ОРЛО було здійснено відновлення окремих ділянок об'їзної Луганської дороги, мостів і шляхопроводів, відновлення наскрізного руху по дорозі М-21, а в ОРДО - відновлення Вуглегірсько-Дебальцевського транспортного вузла та ряд інших заходів. Одночасно з цим в самій Росії, у зоні відповідальності Південного військового округу (ПВО) також розгорнулася масштабна "дорожня реконструкція" в Ростовській і Волгоградській областях, Краснодарському краї.

Другим чинником, на думку військових експертів, є те, що останнім часом (протягом вересня - жовтня), командування окупаційного угруповання форсованими темпами, буквально поспіхом, проводить з підлеглими формуваннями заходи щодо бойового злагодження та відпрацювання навчально-бойових завдань, переважно наступальної тематики.

За даними "ІС", це вже відбувається на рівні батальйон-бригада, з виконанням бойових стрільб і обов'язковим залученням органів військового управління всіх рівнів, артилерії і танків.

Крім того, росіяни продовжують нарощувати боєздатність власних військ вздовж своїх південно-західних кордонів. Активність ЗС РФ зовсім не припинилася з завершенням російсько-білоруських стратегічних навчань "Запад-2017", комплекс (серія) широкомасштабних стратегічних, але тепер виключно російських навчань "Запад" триває. Триватимуть вони до кінця листопада і завершаться цілою серією "раптових перевірок боєготовності військ", зазначають в "ІС".

"Безпосередні керівники терористичних утворень "Л/ДНР" також продовжують інтенсивно накопичувати матеріально-технічні засоби для ведення бойових дій", - вказали аналітики на третій чинник.

Зазначається, що "ЛНР" і "ДНР" протягом нинішнього року отримували з "путінського воєнторгу" по 300-350 тонн боєприпасів щомісяця (а бували місяці, коли цей обсяг досягав 450-500 тонн), що в десятки разів перевищує норми витрат (реальну потребу) боєприпасів формувань 1 і 2 АК безпосередньо на фронті та на полігонах". Показово також, що основною номенклатурою завезення були - артилерійські снаряди (як для ствольної, так і реактивної артилерії), мінометні міни, а також танкові постріли.

Те ж стосується і паливно-мастильних матеріалів - 1 і 2 АК зазвичай в місяць отримували і продовжують отримувати приблизно по 2000 тонн різнотипного палива (переважно дизеля). Однак протягом нинішнього року були місяці, коли цей обсяг досягав - 3000 тонн, а бувало і 3500-4000 тонн.

Четвертим фактором, за словами військових експертів, є те, що командування 1 і 2 АК з допомогою "путінського воєнторгу" активно і форсовано повинен доповнити свої формування відремонтованими або "новими" (маються на увазі ті, що використовуються у ЗС РФ або зняті з тривалого зберігання) одиницями озброєння і військової техніки (ОВТ), що, об'єктивно підвищує їх бойові можливості.

Читайте також: СЦКК: бойовики намагаються "вигнати" місію ОБСЄ з Донецького напрямку

Так, протягом цього року бандформування 1 і 2 АК поповнювалися бойовою технікою приблизно на 30-35 одиниць бронетанкової та до 45-50 одиниць автомобільної техніки на місяць. Констатується, що на сьогодні фактичний рівень укомплектування бригад, полків та окремих батальйонів обох "корпусів" основними типами ОВТ досяг майже штатної чисельності.

"Російське командування активно і різними способами укомплектовує особовим складом 1 і 2 АК, і на цьому терені у супротивника є певні досягнення", - зазначили аналітики "ІС" п'ятий фактор.

Якщо в 2015-му році загальна чисельність обох корпусів коливалася в межах 30-35 тисяч осіб, то, за даними "ІС", протягом найближчих 2-3 місяців Генштаб ЗС РФ має намір довести кількість бойовиків в складі свого "експедиційного" угруповання на Донбасі до 40-42 тисяч осіб (мінімум – 38 тис.), переважно за рахунок "місцевої бази".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-