Реінтеграція Донбасу: підстав

Реінтеграція Донбасу: підстав "влаштовувати гембель" на другому читанні немає - Тука

Укрінформ
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука вважає, що немає перешкод для ухвалення найближчим часом у другому читанні законопроекту про відновлення державного суверенітету над окупованою частиною Донецької і Луганської областей (№7163).

Про це він заявив журналістам у вівторок, 24 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я знаю, що зараз триває робота і в Радбезі (Рада національної безпеки і оборони України - ред.), і серед депутатів стосовно внесення змін. Якщо він (законопроект - ред.) буде готовий, то я не бачу жодних перешкод для того, щоб він був прийнятий. З моєї точки зору, це суто юридичний документ, і я особисто не бачу жодних підстав влаштовувати будь-який гембель навколо цього законопроекту", - сказав Тука.

Він додав, що також не бачить потреби прописувати в ньому дату початку агресії Росії на Донбасі, зазначивши, що це не тільки його точка зору, а й міжнародних правників.

"По-перше, у 2014 на початку 2015 років території дуже часто переходили то одній стороні, то іншій - це яким чином у тілі закону прописувати? Ніяким. По-друге, факт агресії встановлюється не нашим внутрішнім законодавством... Позови будуть подаватися у міжнародні інстанції, які мають своє законодавче поле, і людей ані в Гаазі, ані в Брюсселі чи Страсбурзі абсолютно не цікавить, що написано в нашому законодавстві", - зазначив Тука.

Читайте також: Реінтеграція Донбасу: Геращенко анонсувала поправки до законопроекту

За його словами, дата агресії не має жодного значення і з точки зору вирішення внутрішніх спорів про позбавлення  прав на майно, бо законодавством передбачена відповідальність не тільки за позбавлення майна, а ще й за позбавлення права користування майном.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні президентський законопроект (№7163) про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-