МІП проводить тренінг із безпеки журналістів у зоні АТО

МІП проводить тренінг із безпеки журналістів у зоні АТО

Укрінформ
З ініціативи Міністерства інформаційної політики України, за підтримки проекту Ради Європи "Зміцнення свободи медіа і створення системи Суспільного мовлення в Україні" та за участю експертів та тренерів Інституту масової інформації розпочався чотириденний тренінг з безпеки для журналістів, які висвітлюють події в зоні АТО.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

"Програму тренінгу сформовано максимально практично та корисно, таким чином, щоб учасники отримали всебічні знання та опанували безпечні навички для виконання своєї суспільно надважливої роботи в небезпечних умовах", - сказала завідувач сектору з питань європейської інтеграції Мінінформполітики Людмила Василенко.

За її словами, для Міністерства інформаційної політики питання захисту журналістів та їхньої професійної діяльності, передусім тих, хто працює в зоні АТО, є пріоритетом.

Читайте також: НСЖУ зафіксувала з початку року 75 нападів на журналістів

Тренінг охоплює курс загальної домедичної допомоги, навчання з надання першої невідкладної допомоги в умовах бойових дій, програму з цифрової та інформаційної безпеки та загальні правила безпеки в гарячих точках.

Під час тренінгу учасники дізнаються про особливості роботи в небезпечних зонах, як поводитися під час обстрілів, як убезпечити себе від мін, пасток, розтяжок, а також відпрацюють алгоритми дій при евакуації. Учасники відпрацьовуватимуть здобуті знання та навички на полігоні в умовах, максимально наближених до реальних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-