Геращенко розповіла, як Росія замітає сліди на окупованому Донбасі

Геращенко розповіла, як Росія замітає сліди на окупованому Донбасі

Укрінформ
У військовослужбовців ЗС РФ, яких перекидають на окуповані території Сходу України, командування вилучає паспорти і військові квитки, вручаючи їм “паспорти” т.з. ЛНР чи ДНР.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. 

“Цікаві новини з окупованого Донбасу. З джерел, яким довіряємо, отримано інформацію, що у російських "ихтамнет", яких перекидають на Донбас, у примусовому характері на час виконання бойових завдань вилучають російські паспорти і військові квитки і вручають бумажки "граждан лднр". Щоб, у випадку загибелі в донецьких степах чи полону, замести сліди, що то кадрові російські військові”,  - йдеться  у повідомленні.

Геращенко вказала на те, що на останній зустрічі в Мінську, коли обговорювали поїздку координатора ОБСЄ на окуповані території, в тюрми, “представники ОРЛО почали наполягати, аби координатор зустрівся з "гражданами России, которые просто давно живут в Луганске и вот решили взять паспорта "республик", так как хотят защищать республики и русский язык от хунты" . “Я наполягаю, щоб координатор ОБСЄ з Агєєвим у Старобільському СІЗО зустрівся, нехай той ОБСЄ розкаже про " ихтамнет" і чи був у нього за ці півроку хоч раз російський консул”, - зазначила вона. 

Читайте також: Окупанти обстріляли з мінометів і гранатометів сили АТО під Кримським

Представник України  в ТКГ також повідомила іншу “цікаву інформацію”: “Після перерахунку пенсій шахтарям додали по кілька тисяч гривень виплат. Українські шахтарі задоволені. А от їх колишні колеги на окупованих територіях в шоці, бо отримують 2000 рублів російської подачки. Й щодня все голосніше обговорюють "пенсії в Україні". Це гарний сигнал”.

 Геращенко висловила сподівання, що Донбас допоможуть звільнити самі шахтарі, “яким той цирк там скоро конкретно набридне”. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-