Україна використає кращий західний досвід реабілітації військових – Муженко

Україна використає кращий західний досвід реабілітації військових – Муженко

Укрінформ
Реабілітація поранених військовослужбовців в АТО є одним із найактуальніших проблемних питань для Збройних сил України, і для його рішення вивчається найкращий світовий досвід розвинених країн Заходу.

На цьому наголосив у ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу начальник Генштабу - головнокомандувач ЗСУ генерал армії Віктор Муженко.

"Сьогодні постає дуже нагальне питання для України – це реабілітація поранених в АТО. Дух і незламна воля, які вони (українські поранені воїни на марафоні у Вашингтоні – ред.) сьогодні продемонстрували, якраз є тим позитивним прикладом для решти ветеранів, а також для керівництва, щоб зробити організаційні висновки щодо створення відповідних структур та установ, які б займалися дійсно реабілітацією ветеранів", - зауважив Муженко.

Він підкреслив, що українське військове керівництво вивчає не тільки досвід Сполучених Штатів у цій сфері, але й інших країн, у тому числі, Великої Британії, Німеччини, країн Балтії, Грузії. "Тобто, є позитивний досвід, ми його набираємо і вже запустили певні процеси щодо реабілітації військовослужбовців. На жаль, не так масово, як хотілося б, але процес зрушив з місця", - зазначив український головнокомандувач.

Читайте також: Муженко про летальну зброю: Чекаємо на рішення Трампа

У цьому зв'язку він підкреслив, що в Україні вже почали виділятися певні фонди. Як приклад, генерал навів відкриття Фізкультурно-оздоровчого комплексу, включеного до складу Головного військового клінічного госпіталю. Він був переданий з ініціативи Президента України від Нацбанку до сфери управління Міноборони. Зараз обговорюється можливість повноцінного розгортання подібної бази в Прикарпатті, а також на півдні, в районі Одеси, зауважив Муженко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-