АТО: бойовики накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ під Троїцьким

АТО: бойовики накрили мінометним вогнем позиції ЗСУ під Троїцьким

Карта
Укрінформ
Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення на Донбасі противник здійснив 14 обстрілів позицій ЗСУ. У переважній більшості випадків українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь.

Про це заявив на брифінгу в неділю речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Після 14 години бойовики вели турбуючий вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по наших опорних пунктах поблизу Новозванівки, Кримського та Новоолександрівки. В одному з випадків українським військовослужбовцям довелося заспокоїти противника вогнем у відповідь з великокаліберного кулемета", - зазначив Мотузяник.

Окрім того, за його даними, вчора близько 16:20 противник відкрив неприцільний вогонь з мінометів у бік позицій Збройних Сил України поблизу Троїцького, що на Луганщині. Упродовж години ворогом було випущено 35 мінометних снарядів калібру 82 мм. У зв’язку з тим, що зазначений обстріл не становив загрози життю українських військовослужбовців і проводився з метою викликати вогонь у відповідь, підрозділи Збройних Сил України на зазначену провокацію з боку противника не відповідали.

Загалом за минулу добу на Луганському напрямку ворог здійснював вогневі провокації 5 разів, в одному випадку застосовував вогонь мінометів.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська провели по одному обстрілу позицій українських військових поблизу шахти Бутівка, Авдіївки, Кам’янки та Верхньоторецького, при цьому застосовували гранатомети і стрілецьку зброю. "У кожному разі українські військові відкривали вогонь у відповідь, використовуючи озброєння, не заборонене Мінськими угодами", - зауважив речник Міноборони з питань АТО.

На Приморському напрямку минулої доби незаконні збройні формування здійснили 5 прицільних обстрілів у бік позицій ЗСУ в районі Старогнатівки, Богданівки, Мар’їнки та Талаківки. "Вогонь вівся з гранатометів та стрілецької зброї", - уточнив Мотузяник.

Читайте також: У зоні АТО за добу поранений боєць

Він також додав, що практично на кожен із цих ворожих обстрілів українські військовослужбовці давали жорстку відповідь ворогу із гранатометів, великокаліберних кулеметів та легкої піхотної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-