Місія ОБСЄ зафіксувала танки бойовиків під Донецьком

Місія ОБСЄ зафіксувала танки бойовиків під Донецьком

Укрінформ
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували в районі окупованого села Зернове, за 70 км від Донецька, шість танків невстановленого типу.

Про це повідомляє прес-служба Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Команда СММ зазначила, як з тягачів розвантажували 6 танків (невстановленого типу) у районі підконтрольного "ДНР" с.Зернове (70 км на південь від Донецька), у зоні, де розміщення важкого озброєння і військової техніки заборонено згідно з пунктом 5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Окрім танків, команда СММ теж бачила приблизно 18 бойових машин піхоти (БМП-2), які були оцінені як нові або відремонтовані, і ще 12 вантажівок військового типу.

Також у непідконтрольних уряду районах, за межами відповідних ліній відведення, команда СММ відзначила наявність 6 реактивних систем залпового вогню (БМ-21 «Град» 122 мм) і 6 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика» 122 мм). 

У непідконтрольних уряду районах спостерігачі бачили і свіжі сліди від щонайменше 3 БМП-2 у районі між південною околицею смт Бойковське (колишнє Тельманове, 67 км на південний схід від Донецька) і автодорогою Т0508, що веде на південний захід у напрямку до с.Набережне (77 км на південь від Донецька).

Також СММ бачила свіжі сліди від кількох БМП-2 на ділянці між дорогою Т0508 і дорогою у с.Лукове (72 км на південь від Донецька), наголошується у повідомленні.

Разом з тим спостерігачі констатували зменшення кількості порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та збільшення їх кількості в Луганській області. 

Читайте також: До "ЛНР" везуть із Росії найманців і міномети

Підкреслюється, що СММ продовжує здійснювати моніторинг процесу розведення сил і засобів і намагатися дістати необмежений доступ до ділянок розведення у районах поблизу н.п. Станиця Луганська (16 км на північний схід від Луганська), н.п. Золоте (60 км на захід від Луганська) і н.п. Петровське (41 км на південь від Донецька), як це передбачено Рамковим рішенням Тристоронньої контактної групи. Доступ місії на всіх трьох ділянках розведення, як і раніше, залишається обмеженим, проте спостерігачі змогли виконати їх частковий моніторинг, наголошується у повідомленні.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-