Бойовики гатять із мінометів, штаб АТО назвав “гарячі точки”

Бойовики гатять із мінометів, штаб АТО назвав “гарячі точки”

Карта
Укрінформ
Минулої доби у зоні проведення антитерористичної операції бойовики здійснили 16 обстрілів позицій Збройних сил України вздовж лінії розмежування.

Про це на брифінгу в понеділок, 16 жовтня, заявив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом минулої доби ворог провів 16 обстрілів позицій Збройних сил України вздовж лінії розмежування. У переважній більшості випадків українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь", - сказав Лисенко. 

Зокрема, на Луганському напрямку ворог порушив режим перемир'я 5 разів. Близько другої ночі та о десятій ранку противник двічі відкривав вогонь з мінометів у бік позицій Збройних сил України поблизу Трьохізбенки, загалом випустивши 12 мін. "Українські військовослужбовці придушили вогневу позицію ворога вогнем з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів", - повідомив речник Міноборони.

Крім того, о другій годині дня ворог випустив два мінометні снаряди в бік українського опорного пункту поблизу Новотошківського. Дії мінометної обслуги прикривалися з автоматичного гранатомета. "У зв’язку з тим, що цей обстріл не становив загрози життю наших військовослужбовців, вогонь у відповідь не відкривався", - зазначив Лисенко.

Також близько 11-ї години дня біля Новоолександрівки противник провів короткий обстріл українських позицій зі стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку окупанти шість разів відкривали прицільний вогонь зі стрілецької зброї та ручних гранатометів по українських позиціях поблизу Авдіївки, Кам’янки, Зайцевого та Опитного. Важку зброю при цьому не застосовували.

"В усіх випадках українські військовослужбовці відповідали ворогу вогнем із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - повідомив речник Міноборони. 

На Маріупольському напрямку було зафіксовано 5 обстрілів з боку противника. Зокрема, увечері противник двічі обстріляв українські позиції поблизу Талаківки зі стрілецької зброї. В районі Гнутового та Павлополя відкривав вогонь з гранатометів, кулеметів та легкої стрілецької зброї. "В усіх випадках ворог отримував адекватну відповідь від українських підрозділів", - зазначив Лисенко.

Читайте також: Російський офіцер застрелив вагітну жительку Луганщини

Окрім того, опівдні бойовики протягом півгодини обстрілювали український опорний пункт поблизу Водяного зі стрілецької зброї, але українські воїни на провокативний вогонь не відповідали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-