У Харкові відкрили Алею слави воїнів, загиблих в АТО

У Харкові відкрили Алею слави воїнів, загиблих в АТО

Фото
Укрінформ
Алею слави воїнів, загиблих у зоні АТО, відкрито на міському кладовищі №18, більш відомому як Безлюдівське.

У відкритті взяли участь представники міської та обласної влади, військові, волонтери, повідомили кореспондентові Укрінформу в Харківській міськраді. 

"Свого часу активісти організації "Східний корпус" разом з волонтерами звернулися до мера Харкова Геннадія Кернеса з проханням облаштувати місце поховання харків'ян, загиблих у зоні АТО. В результаті прийнято рішення виділити окремий квартал - №12 - облаштувати територію, встановити меморіальні плити, прикрасити територію прапорами України", - наголосив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Олексій Богач.

За його словами, на сьогоднішній день тут знаходяться 34 могили воїнів-харків'ян.

Як стало відомо, після траурного мітингу за участі рідних та близьких загиблих, а також широкого загалу, представники духовенства відслужили панахиду по загиблих й освятили пам'ятники. До могил покладено живі квіти.

Читайте також: У Харкові облили фарбою пам'ятний знак воїнам УПА

Як повідомляв Укрінформ, з початку АТО у боях загинуло близько 70-ти жителів Харкова та області. На могилах – чи то в місті, чи в селі - встановлено плити з фотографіями загиблих. Їх пам'ять увічнено в меморіальних табличках за місцем роботи або навчання.

 Фото: Depo.Харьков

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-