Сили у Станиці знову спробують розвести 18 жовтня

Сили у Станиці знову спробують розвести 18 жовтня

Укрінформ
Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг під час зустрічі у середу з командою СЦКК обговорив можливе розведення сил на ділянці "Станиця Луганська".   

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Фейсбуці. 

"Відповідно до Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил та засобів, для початку процесу розведення режим тиші на ділянці має бути витримано сім діб. Однак 9 жовтня українською стороною СЦКК було зафіксовано випадок порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРЛО, про що невідкладно інформували СММ ОБСЄ. Тепер можлива дата розведення сторін – 18 жовтня 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі Хуг підкреслив важливість розведення сил на ділянці №1 "Станиця Луганська". За його словами, це сприятиме підвищенню рівня безпеки на КПВВ. Також Хуг заявив, що готовий максимально сприяти в цьому процесі. У свою чергу керівник української сторони СЦКК Богдан Бондар висловив стурбованість продовженням порушення режиму припинення вогню з боку ОРДЛО.

Українська сторона СЦКК повідомляє, що НЗФ ОРДО продовжують влаштовувати збройні провокації на лінії розмежування сторін та створюють перешкоди роботі патрулів СММ ОБСЄ (https://www.facebook.com/ato.news/).

Так, 11 жовтня, відповідно до плану СММ ОБСЄ здійснювались заходи з перетинання патрулями Місії лінії розмежування сторін по дорозі М-03 Світлодарськ - Дебальцеве. Зазначена процедура передбачає дзеркальне сходження в центр «сірої зони» з обох боків від лінії розмежування сторін патрулів СММ ОБСЄ разом з представниками відповідних сторін СЦКК та саперами. Після одночасного початку дзеркального сходження група, яка висувалася з боку підконтрольної уряду території, дійшла до середини «сірої зони» та ще протягом 20-25 хвилин очікувала прибуття відповідної групи з боку території ОРДО.

Читайте також: Окупанти залякують населення чутками про наступ сил АТО - розвідка

Крім цього, під час висування від «нульового» блок-посту до середини «сірої зони» близько 14.20-14.30 годин представники української сторони СЦКК, які перебували в групі, що висувалася, та ті, які залишились на «нульовому» блок-пості, чули постріли з боку населеного пункту Лозове, яке контролюється НЗФ ОРДО, в напрямку населеного пункту Луганське.

Українська сторона СЦКК засуджує такі провокаційні дії НЗФ ОРДО, які мають системний характер та свідчать про те, що керівництво ОРДО цинічно нехтує Мінськими домовленостями та свідомо прагне до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-