АТО: бойовики з протитанкового гранатомету били по станції Донець

АТО: бойовики з протитанкового гранатомету били по станції Донець

Укрінформ
Упродовж сьогоднішнього дня в районі проведення АТО противник не припиняв обстріли позицій української армії. Як і вчора, основна активність проросійських найманців зберігалась на Донецькому і Луганському напрямках.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

"Так, вночі бойовики зі стрілецької зброї і протитанкового гранатомету били по захисниках Кримського та станції Донець. На Донецькому напрямку вдень ворог з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї обстрілював укріплення сил АТО у районі Авдіївської промзони. А озброєння БМП окупанти застосовували біля Пісків", - йдеться у зведенні станом на 18.00.

На Приморському напрямку під ранок противник майже годину вів вогонь з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї поблизу Новотроїцького. "Наші бійці оперативно і жорстко відповіли ворогу з піхотного озброєння", - зазначили у прес-центрі.

У штабі АТО також додали, що за оперативними даними на тимчасово окупованій території бойовики й надалі приховано продовжують планувати і здійснювати вогневі провокації проти українських військ. Одночасно з демонстративним доведенням до передових підрозділів "наказу про заборону застосування зброї".

Читайте також: АТО: на Маріупольському напрямку окупанти гатили 18 годин поспіль

"Російсько-окупаційне командування так званого 2 армійського корпусу видає окремі розпорядження про обстріли з метою відкриття вогню у відповідь. Нерідко, ці провокації бойовики синхронізують з маршрутами та часом пересування представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Одночасно на ці обстріли залучають і знімальні групи підконтрольних ЗМІ. Про тотальний контроль свідчить і той факт, що представники контррозвідки ФСБ Росії перевіряють усі відзняті сюжети, аби не допустити потрапляння в ефір кадрових російських військових", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-