Окупанти провокують ЗСУ, щоб звинуватити у порушенні мирних домовленостей - Мотузяник

Окупанти провокують ЗСУ, щоб звинуватити у порушенні мирних домовленостей - Мотузяник

Укрінформ
Російське окупаційне командування на території Донбасу провокує Збройні сили України для того, щоб потім звинуватити у порушенні мирних домовленостей та показати це по телебаченню.

Про це заявив на брифінгу у вівторок речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російське окупаційне командування продовжує приховано організовувати провокації щодо Збройних сил України. Зокрема, командування так званого другого армійського корпусу надає окремі розпорядження командирам підрозділів та частин щодо місць та часу здійснення провокацій проти сил АТО. Метою провокацій є виклик вогню у відповідь для подальшого звинувачення ЗСУ у порушенні мирних домовленостей, і зазначені провокації синхронізуються з маршрутами та часом представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні», - сказав Мотузяник.

За його словами, супроводжується усе це оперативним прибуттям на місце знімальних груп російських пропагандистських ЗМІ та представників так званої влади "ЛНР" для створення матеріалів.

Читайте також: За добу в АТО поранення й травми отримали четверо українських бійців - штаб

Мотузяник також зазначив, що перед поширенням російськими ЗМІ ці матеріали перевіряються представниками контррозвідки ФСБ РФ для недопущення оприлюднення інформації, яка може вказати на участь кадрових російських військових у збройному конфлікті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-