Організаторці “референдуму ДНР” у Бахмуті світить 10 років тюрми

Організаторці “референдуму ДНР” у Бахмуті світить 10 років тюрми

Укрінформ
Мешканці Бахмута, 56-річній жінці, загрожує від 5 до 10 років за гратами за проведення у 2014 році незаконного референдуму щодо визнання самостійності терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«У ході розслідування встановлено, що у 2014 році, коли незаконні збройні формування окупували місто Артемівськ (нині - Бахмут) та оголосили про проведення незаконного референдуму щодо визнання самостійності терористичної організації «ДНР», 56-річна місцева мешканка погодилася на пропозицію очолити одну з дільничних виборчих комісій», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під головуванням вказаної особи у приміщенні загальноосвітньої школи № 5 було розташовано місця для голосування, підготовлено урни, бюлетені тощо, а по завершенню так званого «волевиявлення громадян» протоколи з результатами «референдуму» за підписом обвинуваченої та її підлеглих передано представникам територіальної виборчої комісії, контрольованим бойовиками.

Читайте також: Бойовика з банди "Прізрак" посадили на 10 років

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області слідчими Служби безпеки України завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Згідно із законодавством, умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-