Волкер прокоментував продовження особливого статусу ОРДЛО

Волкер прокоментував продовження особливого статусу ОРДЛО

Укрінформ
Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер вважає ухвалення у першому читанні закону про продовження на рік особливого статусу окремих районів Донбасу важким кроком України до миру.

Про це американський дипломат повідомив у Twitter.

"Продовження спеціального статусу показує, як Україна робить важкі кроки до миру. Сподіваюсь, що Росія тепер діятиме, щоб встановити мир - пора завершити цей конфлікт", - написав Волкер. 

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №7164 "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей". Відповідне рішення підтримали 229 народних депутатів.

Документом вносяться зміни до закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", де пропонується  викласти статтю 1 цього закону в такій редакції:  "Згідно з цим законом тимчасово, на строк, що закінчується через один рік з дня набрання чинності законом України "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей", запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, що визначаються рішенням Верховної Ради України".

Читайте також: Геращенко: Новий закон щодо Донбасу - зброя для продовження санкцій

Водночас після доопрацювання  встановлюється, що особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО набирає чинності після виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-