АТО: бойовики 22 рази порушили

АТО: бойовики 22 рази порушили "тишу", гатять із реактивної артилерії

Карта
Укрінформ
Традиційно основна активність окупантів на Донецькому напрямку припала на темну пору доби. За минулу добу зафіксовано дев’ять ворожих обстрілів.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Окупанти порушували режим тиші під Горлівкою, в Авдіївці, на позиції "Шахта Бутовка", в Невельському. Найтриваліший обстріл стався в Авдїівці; він тривав 2,5 години. Українські війська активно вели вогонь у відповідь", - зазначив він.

На Маріупольському напрямку, за словами Лисенка, неспокійно було на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Вперше за кілька місяців противник увів у дію реактивну артилерію.

Читайте також: Доба в АТО: один боєць поранений у Трьохізбенці

"У Гнутовому та Талаківці окупанти застосували РСЗВ "Град", а у Широкиному – установку "Град-П". Застосовування цього озброєння супроводжувалося інтенсивним вогнем з мінометів, гранатометів, стрілецької зброї. Українські війська дали гідну відсіч окупантам. Внаслідок агресивних дій бойовиків сталася пожежа на сільськогосподарських угіддях. Вогонь, що наближався до житлових будинків, вчасно погасили", - повідомив речник МОУ, додавши, що ще один ворожий обстріл стався в Богданівці.

За минулу добу на Маріупольському напрямку сталося вісім ворожих обстрілів, зокрема п’ять – з важкого озброєння. По наших позиціях було випущено понад 10 мін і 58 реактивних снарядів із "Града".

На "луганському" фронті, за даними штабу, бойові дії почалися після 17 години північніше Бахмутської траси, біля Трьохізбенки: "Там сталося п’ять перестрілок між українськими військами та противником. Більшість з них була нетривалою. Окупанти не застосовували важке озброєння. На інших ділянках фронту було спокійно".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-