На Донбасі воювали близько півтисячі найманців з Татарстану — ЗМІ

На Донбасі воювали близько півтисячі найманців з Татарстану — ЗМІ

Укрінформ
З російського Татарстану воювати на схід України на стороні незаконних озброєних формувань в різний час вирушили близько 500 найманців. Скільки їх було вбито - точно невідомо, але повідомлення про загибель надходять з Донбасу досі.

Про це заявив Сергій Ширков, заступник глави "Союзу добровольців Донбасу" - російської організації, що об'єднує бойовиків і найманців з РФ, які воювали на Донбасі, повідомляє "МК-Поволжя".

"За оцінками московського гостя, замголови союзу Сергія Ширкова, з Татарстану в Донбас в різний час відправилися близько 500 осіб. Кількість втрат невідома, але скорботні вісті з південного сходу України продовжують надходити досі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в Казань керівники СДД прибули відкривати місцеве відділення "союзу".

Читайте також: Цаплієнко попереджає про “карнавальні” провокації бойовиків

"Очевидний військовий ухил тут усюди. Взяти хоч би розділ "Учебка" на офіційному сайті. Серед повчальних матеріалів: "Антологія бойових і мисливських пасток", "Основи снайперської майстерності", "Посібник з військової розвідки", "Бій з автоматом Калашникова", "Правила стрільби зі стрілецької зброї і гранатометів". Тут же і твори конспірологічного жанру. Автори розповідають "Як зломити США за 7 днів" і освічують з приводу "сетецентричної війни"... Подивишся на усю цю конспірологію і мимоволі подумаєш, що воєнізована організація, що проповідує ідеї "Руского міра", не випадково відкривається в республіці саме зараз. Аж надто схоже це на деякий привіт з федерального центру", - зазначає місцевий журналіст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-