Російська сторона СЦКК намагається самоусунутися від перемовин з бойовиками

Російська сторона СЦКК намагається самоусунутися від перемовин з бойовиками

Укрінформ
Російська сторона СЦКК намагається самоусунутися від виконання взятих зобов'язань і скерувати українську сторону у вирішенні питань ремонту на критичних об'єктах інфраструктури Донбасу на прямі домовленості з бойовиками.

На цьому наголошує українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК). 

"Намагання російської сторони СЦКК відсторонитися та спрямувати українську сторону Спільного центру до вирішення питань щодо сприяння у наданні гарантій безпеки для планування та виконання ремонтно-відновлювальних робіт на критичних об'єктах цивільної інфраструктури Донбасу на прямі домовленості з невизнаними Україною та світовою спільнотою так зване керівництво на окремих територіях Донецької та Луганської областей (ОРДО та ОРЛО), є нелегітимними та неконструктивними", - заявляє українська сторона.

Читайте також: Бойовики зривають відкриття пункту пропуску "Золоте" - СЦКК

Зокрема, як наголошують в СЦКК, наразі необхідно провести укріплення протиаварійного захисту дамби шламонакопичувача третьої черги на фенольному заводі (в населеному пункті Новгородське Донецької області) та ремонт газопроводів-відводів до газорозподільчих станцій поблизу населених пунктів Мар'їнка та Кримське. Усі ці об'єкти розташовані поблизу лінії розмежування сторін.

Підкреслюється, що українська сторона СЦКК в найкоротші строки забезпечила отримання гарантій безпеки з боку Збройних сил України за заявками під час проведення ремонтно-відновлювальних робіт, натомість з боку ОРДО і ОРЛО таких гарантій немає.

"Неконструктивна позиція російської сторони СЦКК та затягування надання з вини представників ОРДО і ОРЛО таких гарантій призведе до неможливості виконати вищевказані робіти через погіршення кліматичних умов та загострення гуманітарної ситуації в районах населених пунктів Мар'їнка та Кримське, а також зростання загрози надзвичайної ситуації щодо забруднення прилеглих грунтів та екологічної катастрофи в районі населеного пункту Новгородське", - заявляють у Спільному центрі.

У цьому зв'язку українська сторона СЦКК вкотре закликає російську "застосувати свій вплив на керівництво ОРДО і ОРЛО та змусити їх надати письмові гарантії безпеки для проведення ремонтно-відновлювальних робіт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-