Бойовики нарощують штампування фейків - СЦКК

Бойовики нарощують штампування фейків - СЦКК

Укрінформ
НЗФ ОРДО нарощує кампанію зі штампування фейкових повідомлень, намагаючись приховати власні злочини.

Про це заявляє українська сторона СЦКК, повідомляє прес-центр АТО.

“Такі заяви та дії ОРДО черговий раз свідчать про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню та звинувачень сил АТО у порушенні гуманітарного права та досягнутих в Мінську домовленостей”, - наголошується в заяві.

Читайте також: Бойовики ускладнюють доступ ОБСЄ до неконтрольованих ділянок кордону - СЦКК

Українська сторона СЦКК констатує: продовжуються провокаційні дії НЗФ ОРДО та безпідставні обвинувачення Збройних Сил України.

Прикладом цього є нещодавній факт фіксації СММ ОБСЄ у місті Докучаєвську, який підконтрольний ОРДО, пошкоджень будівлі готелю “Мрія” (вулиця Незалежності,16) та сусіднього будинку, які спричинені обстрілами. При цьому за оцінкою спостерігачів Місії пошкодження стались внаслідок обстрілів з 30 мм гармат БМП-2 із західного та південного напрямку.

Раніше представники російської сторони в СЦКК заявляли, що це сталось внаслідок обстрілу з позицій Збройних Сил України із 120 мм мінометів та 73 мм гармат БМП-1, а вже за добу ствердження змінились на користь 30 мм гармат БМП-2.

“Але, при детальному вивченні рельєфу місцевості, тактико-технічних характеристик застосованого озброєння, а також порядку розміщення позицій підрозділів Збройних Сил України та НЗФ ОРДО становиться зрозумілим непричетність підрозділів АТО до цих події”, - зазначають у СЦКК.

Українські військові пояснюють: найближчі позиції ЗСУ розташовані на віддаленні більше 4-5 км. При цьому на захід від пошкоджених будівель позиції ЗСУ закриває терикон, доступ на вершину якого можливий лише з напрямку, де розташовані позиції НЗФ ОРДО. В той же час максимальна дальність пострілу 30 мм гармати БМП-2 складає 4 км, що виключає причетність ЗСУ до цих подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-