Українська книга для зони АТО: з бюджету дадуть 27 мільйонів

Українська книга для зони АТО: з бюджету дадуть 27 мільйонів

Укрінформ
В Україні започатковано державну програму "Українська книжка для зони АТО: проект "Українська бібліотека", у ході реалізації якої за бюджетні кошти військовослужбовцям та цивільним і шкільним бібліотекам на Донбасу будуть поставлені книги українських видавництв.

Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Вікторія Сюмар під час презентації проекту в Укрінформі.

“Західні країни до 25% тиражів, які виходять у їхніх національних видавництвах, закуповують для бібліотек. Ми втратили, на жаль, таку практику. Зараз за допомогою цієї програми спробуємо її відновити. Спочатку це будуть військові частини, бібліотеки сходу і шкільні бібліотеки сходу”, - зазначила вона.

За словами Сюмар, за рахунок цієї програми до військовослужбовців і бібліотек на Донбасі буде поставлена література історичної, воєнної, освітньої тематики, яка “дозволить людям розвивати свої знання і більше розуміти про країну, про те, що відбувається сьогодні в Україні і куди ми рухаємося”.

Парламентарій також зауважила, що на реалізацію програми української книги для зони АТО з державного бюджету в наступному році планується виділити близько 27 млн гривень.

“Приблизно 27 млн гривень ми плануємо добитися в бюджеті для того, щоб можна було робити перший крок і відновлювати бібліотеки сходу за допомогою нової української популярної книжки, задовольнити потребу військових у літературі”, - підкреслила Сюмар і додала, що розпорядником цих коштів буде Міністерство інформаційної політики.

Читайте також: Героїв фільму «Сторожова Застава» зобразять на поштовій марці

У свою чергу державний секретар МІП Артем Біденко поінформував, що програма української книги для Донбасу вже почала реалізуватися, а також назвав започаткований проект відновленням українського книговидавництва.

“Це є відродження українського книговидання, відродження українського книговидання для потреб сходу, для потреб зони АТО, для потреб солдатів та популяризації України”, - сказав Біденко, висловивши сподівання, що надалі програма розвиватиметься і стане системним проектом із популяризації і розповсюдження української літератури, у тому числі й за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-