АТО: бойовики 16 разів порушили

АТО: бойовики 16 разів порушили "тишу". Штаб назвав втрати за добу

Карта
Укрінформ
Минулої доби у зоні АТО два військовослужбовці Держприкордонслужби загинули, двоє військових ЗСУ були поранені.

Про це заявив на брифінгу у п'ятницю речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За минулу добу два військовослужбовці Держприкордонслужби загинули, два військовослужбовці Збройних сил зазнали поранень", - сказав Лисенко.

За його словами, протягом 28 вересня на Луганському напрямку бойовики порушили режим "тиші" двічі, на Донецькому напрямку сталося 5 збройних провокацій, при цьому важке НЗФ озброєння не застосовували. На Маріупольському напрямку незаконні збройні формування випустили 30 мін. Загалом протягом доби зафіксовано 9 обстрілів.

Так, на Луганському напрямку окупанти обстріляли Кримське: "Ворог застосовував легке озброєння, а українські війська в обох випадках відкривали вогонь у відповідь".

На "донецькому" фронті противник порушував "тишу" тільки на ділянці фронту Авдіївка – Піски. "Збройні інциденти траплялися як в світлу, так і в темну пору доби. Важке озброєння не застосовувалося", - зазначив Лисенко.

На Маріупольському напрямку потужні мінометні обстріли (30 мін) з боку противника зафіксовані у Мар’їнці. При цьому окупанти влучили у житлові квартали.

Неспокійно також було в Березовому, Павлополі та на інших опорних пунктах. Окупанти не застосовували там важке озброєння, проте ворожі обстріли були тривалими та потужними, внаслідок чого українські війська відкривали вогонь у відповідь, увівши в дію, зокрема, бронетехніку. Здебільшого противник порушував режим "тиші" у темну пору доби.

Читайте також: Штаб: бойовики обстріляли Мар'їнку, поранені двоє бійців АТО

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня близько 17 години під час несення служби на ділянці відділу "Станично-Луганське" на невідомому вибуховому пристрої підірвались двоє військовослужбовців Держприкордонслужби, обидва загинули на місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-