Штаб: окупанти обстрілюють район Авдіївки з танків і мінометів

Штаб: окупанти обстрілюють район Авдіївки з танків і мінометів

Карта
Укрінформ
Минулої доби найбільш активні порушення режиму припинення вогню з боку окупантів спостерігалося в районі Авдіївки і Пісків на Донецькому напрямку.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поблизу Авдіївки активно триває збройне протистояння. Ще до світанку противник застосовував танки та міномети в районі міста. Окупанти активізувалися як на півдні (Спартак), так і на сході (Ясинувата). Зазначу, що окупанти відкрили вогонь по хибній позиції ЗСУ, а дещо згодом – і по справжній", - повідомив Мотузяник.

Він додав, що українські військовослужбовці оперативно ухвалили рішення про відкриття вогню у відповідь, що дозволило припинити ворожі посягання.

"Черговий сеанс ворожого вогню відбувся поблизу Авдіївської промзони уже після заходу сонця. Тоді з 21 по 23 годину бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї", - зазначив речник МОУ.

Крім того, в обідню пору бойовики проводили збройні провокації у Кам’янці. Неспокійно було і в районі Донецького аеропорту. Місцями атак противника зазнавали укріплення сил АТО у Пісках та Невельському. "Найгарячішою, втім, залишається ситуація поблизу Пісків, де обстріли – найтриваліші", - додав Мотузяник.

За його словами, навколо окупованої Горлівки та на Світлодарській дузі у четвер було спокійно.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку противник здійснив сім ворожих обстрілів, три з яких – з важкого озброєння.

Місця порушення перемир’я ворогом на Маріупольському напрямку – традиційні: у Мар’їнському районі та на півдні напрямку. "У Мар’їнці вранці бойовики провели збройну провокацію із застосуванням легкого озброєння. На півдні напрямку ворожі обстріли відбулися у Гнутовому, Талаківці та Широкиному. Один з них, у Талаківці, бойовики провели із застосуванням мінометів",- повідомив речник МОУ.

Читайте також: Бойовики обстріляли Жованку та Мар'їнку, поранений місцевий житель

Таким чином, за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 5 ворожих обстрілів.

На Луганському напрямку бойовики порушили режим "тиші" тричі. Надвечір з настанням сутінків окупанти відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї у Кримському, Лобачевому та Станиці Луганській. Ворожі провокації тривали до півгодини кожна, поінформував Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-