Бойовики досі не відвели танки та РСЗВ від лінії зіткнення — штаб

Бойовики досі не відвели танки та РСЗВ від лінії зіткнення — штаб

Укрінформ
Незаконні збройні формування в Донецькій та Луганській областях продовжують грубо порушувати визначені Мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння.

Про це повідомляє у понеділок прес-центр штабу АТО.

"Протягом останнього тижня моніторинг СММ ОБСЄ відведення озброєння, передбачений Комплексом заходів і доповненням до нього, а також меморандумом, засвідчують, що озброєння та військова техніка з боку НЗФ ОРДО та ОРЛО розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння. Це, насамперед, реактивні системи залпового вогню, самохідні та буксирувані артилерійські установки, танки та міномети", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Москва вже відмовляється від миротворців на всій території ОРДЛО

Так, 22 вересня безпілотник СММ ОБСЄ виявив біля населеного пункту Мирне (ОРЛО) велику кількість озброєння та іншу техніку НЗФ ОРЛО. Серед них зафіксовано 30 танків (двадцять вісім - Т-64 та два - Т-72) та 9 мінометів (120 мм) і 6 протитанкових гармат (МТ-12 "Рапіра", 100 мм).

18 вересня безпілотник місії ОБСЄ середнього радіусу дії виявив 48 танків (тридцять чотири Т-72 та чотирнадцять Т-64) біля населеного пункту Тернове (ОРДО).

Читайте також: Україна готова обміняти 313 осіб для звільнення заручників в ОРДЛО

"Наприклад, за останні 10 днів, з 14 по 23 вересня поточного року, українська сторона СЦКК зафіксувала з боку НЗФ ОРДО та ОРЛО 242 випадки порушень режиму припинення вогню. В тому числі 40 – із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Зі ствольної артилерії калібру 152 і 122 мм – по одному обстрілу; мінометів: калібру 120 мм – 6 обстрілів (використано 24 боєприпаси), калібру 82 мм – 32 обстрілів (262 боєприпаси)", - йдеться у повідомленні.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) зазначає, що такі дії НЗФ ОРДО та ОРЛО вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, відверте небажання дотримуватись взятих на себе зобов’язань в рамках Тристоронньої контактної групи щодо дотримання "шкільного" режиму тиші по всій лінії розмежування сторін та свідчать про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-