Бійці АТО відкривали вогонь у відповідь на усі провокації бойовиків – штаб

Бійці АТО відкривали вогонь у відповідь на усі провокації бойовиків – штаб

Карта
Укрінформ
Українські військові відреагували вогнем у відповідь на збройні провокації з боку російсько-окупаційних військ на Луганському та Маріупольському напрямках.

Про це розповів у суботу на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко. 

За його словами, на Луганському напрямку минулої доби бойовики порушили режим тиші лише один раз – вночі відкрили вогонь з міномету, гранатометів та стрілецької зброї по Кримському. "Українські військові відреагували вогнем у відповідь на цю ворожу збройну провокацію", - сказав Лисенко.

Він уточнив що на Донецькому напрямку у п'ятницю бойовики неодноразово відкривали вогонь по позиціях українських військових поблизу Зайцевого, на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція "Шахта Бутовка" та поблизу Невельського. "Під час цих збройних провокацій окупанти важке озброєння не застосовували", - зазначив Лисенко.

Читайте також: Бойовики обстріляли житлові квартали та будинки двох сіл Донеччини - СЦКК

За його словами, за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 17 збройних провокацій з боку російсько-терористичних військ.

На Маріупольському напрямку "гарячою точкою" у п'ятницю була Красногорівка, де бойовики провели короткий обстріл з мінометів різних калібрів. За словами Лисенка, всі інші епізоди порушення режиму тиші припали на південні приморські рубежі. "Там ворог вів вогонь з легкого озброєння по Павлополю, Гнутовому, Талаківці та Водяному. Українські військові відкривали вогонь у відповідь на всі ворожі збройні провокації", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-