Дрон ОБСЄ зафіксував 48 танків біля Донецька

Дрон ОБСЄ зафіксував 48 танків біля Донецька

Укрінформ
Безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував 48 танків сепаратистів за 57 кілометрів від Донецька.

Про це йдеться в останньому звіті місії на сайті організації.

"БПЛА СММ середнього радіусу дії виявив 48 танків (тридцять чотири Т-72 і чотирнадцять Т-64) за 3,7 км на південний схід від с.Тернове (57 км на схід від Донецька)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що безпілотник спостерігачів також на непідконтрольних уряду районах виявив 19 танків і зенітний ракетний комплекс (9К330 Тор) неподалік Шимшинівки. У тому ж районі БПЛА виявив 3 міномети (120 мм), 3 самохідні гаубиці (2С5 "Гіацинт-С", 152 мм) і 3 гаубиці (Д-30, 122 мм) неподалік с.Шимшинівка (27 км на північний захід від Луганська). За оцінкою СММ, озброєння було збудоване для проведення навчань. У тому ж районі БПЛА також зафіксував 3 протитанкові гармати (МТ-12 "Рапіра", 100 мм) і 2 самохідні гаубиці (невстановленого типу).

Читайте також: В РНБО повідомили, скільки людей і техніки задіяли у навчаннях “Запад-2017”

Спостерігачі зафіксували наявність озброєння, яке не змогли верифікувати як відведене, оскільки умови його зберігання не відповідають критеріям, зазначеним у повідомленні про ефективний моніторинг та верифікацію відведення важкого озброєння.

СММ зафіксувала бойові броньовані машини в зоні безпеки.

У непідконтрольних українському уряду районах місія бачила автоколону, що складалася з 1 броньованої машини типу БТР і 20 вантажівок військового типу в м.Кадіївка (кол.Стаханов, 50 км на захід від Луганська) та рухалася на південь, а також 9 броньованих машин типу БМП і 2 броньовані машини (один МТ-ЛБ і один типу БТР), що стояли в селі Нова Мар'ївка (64 км на південь від Донецька). 14 вересня міні-БПЛА СММ виявив 1 БМП-2 біля Петровського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-