АТО: найбільше обстрілів на лінії фронту Павлопіль - Широкине

АТО: найбільше обстрілів на лінії фронту Павлопіль - Широкине

Карта
Укрінформ
Ситуація на Маріупольському напрямку далека від ідеальної. Противник вчора вогонь вів по всій лінії бойового зіткнення, окрім району Докучаєвська.

Як повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, за добу на цьому напрямку бойовики провели 13 обстрілів, двічі відкривали вогонь з мінометів.

Так, у Мар’їнці із заходом сонця окупанти провели обстріл тривалістю більше години, у ході якого випустили 7 мінометних мін, а також активно відкривали вогонь з гранатометів.

"Решта 12 обстрілів відбулася на півдні напрямку по лінії фронту від Павлополя до Широкиного. Кожен з обстрілів тривав від 10 хвилин до двох годин. Найгарячіше було саме у Павлополі під час вранішнього обстрілу, коли бойовики випустили понад 20 мін, а також активно відкривали вогонь з гранатометів різних систем", - зазначив він.

Читайте також: За добу у зоні АТО загинув боєць, ще двоє дістали поранення

На Донецькому напрямку не спадає інтенсивність ворожих обстрілів поблизу Авдіївки: "Вчора на цій ділянці фронту бойовики активізувалися після обіду і провели до кінця доби 3 обстріли Авдіївської промзони, а також один – нашої позиції "Шахта Бутовка". Одного разу бойовики застосовували міномети проти захисників Авдіївки. Інші випадки порушення режиму тиші ворогом відбулися із застосуванням легкого озброєння".

Лисенко також повідомив, що не припинилися ворожі обстріли у Зайцевому і поблизу Донецького аеропорту – у селищі Піски. При цьому в останньому ворог застосовував виключно легке озброєння, а на півночі окупованої Горлівки – міномет і озброєння БМП.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку бойовики порушили "тишу" 8 разів, зокрема двічі – з мінометів.

Бойові дії на "луганському" фронті велися виключно у Кримському. Там, починаючи з 18 години до пізнього вечора окупанти порушили перемир'я 7 разів. Вогонь відкривали переважно з гранатометів та стрілецької зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-