Донбас: бойовики

Донбас: бойовики "11 полку" вбили цивільного - розвідка

Укрінформ
Група бойовиків з так званого "11 окремого мотострілецького полку" (Донецьк) 1 армійського корпусу (АК) пограбувала меблі з залишених приватних будинків в населеному пункті Яковлівка. В іншому випадку, бойовиками цього "полку" було вбито цивільну особу.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

"Групою військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1 АК пограбовано та вивезено меблі з залишених приватних будинків в н.п. Яковлівка. В іншому випадку, військовослужбовцями цього полку зі стрілецької зброї вбито цивільну особу. Командування полку вживає заходів щодо тиску на невдоволене місцеве населення з метою недопущення розповсюдження інформації про вбивство та мародерів", - йдеться у повідомленні.

В ГУР наголошують, що кількість злочинів і правопорушень, скоєних військовослужбовцями з’єднань і частин 1 (Донецьк), 2 (Луганськ) АК Збройних сил РФ, продовжує зростати.

Водночас, у ГУР повідомили, що 4 вересня у результаті неузгоджених дій, на мінно-вибуховому загородженні, встановленому саперами 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК, підірвалась розвідувальна група бойовиків  під час намагання проникнути на територію, контрольовану підрозділами сил АТО. Загинуло троє військовослужбовців і один отримав поранення. "Командування 2 АК намагається ввести в оману населення тимчасово окупованої території, звинувачуючи сили АТО у мінуванні території та підпалі сухої трави у районі інциденту, а втрати особового складу пояснює намаганням військовослужбовців загасити пожежу", - повідомили у розвідці.

Читайте також: Окупанти планують провокаційний обстріл околиць Донецька - розвідка

Крім того, 6 вересня внаслідок недбалого виконання службових обов’язків особовим складом варти 3 окремої мотострілецької бригади 1 АК здійснено підпал складу зі зброєю та боєприпасами у Горлівці. "Пожежею, яка виникла, склад повністю знищений, що дозволить незаконно списати зброю і боєприпаси з метою продажу для власного збагачення російськими посадовими особами", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-