Климпуш-Цинцадзе обговорила у Вашингтоні підтримку ветеранів АТО

Климпуш-Цинцадзе обговорила у Вашингтоні підтримку ветеранів АТО

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе разом з послом України в США Валерієм Чалим провели у Вашингтоні зустріч з міністром у справах ветеранів США Девідом Шулькіним для обговорення питання підтримки ветеранів АТО.

Про це повідомляє Посольство України в США у Фейсбуці. 

"Офіційну частину свого робочого візиту до США віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе розпочала зустріччю з міністром у справах ветеранів США Девідом Шулькіним. Російська агресія проти України вивела питання захисту і підтримки ветеранів у перелік пріоритетних", - йдеться у повідомленні.

У комюніке зазначається, що встановлення прямого контакту з профільним американським відомством і одним з ключових членів Адміністрації США сьогодні є актуальним як ніколи.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе просить Штати підтримати місію миротворців ООН на Донбасі

Сторони обговорили важливість розвитку взаємодії між Україною і США у питаннях соціального захисту ветеранів, їх лікування і психологічної реабілітації.

"Унікальний досвід США буде корисним при розробці механізмів і програм повернення українських ветеранів до звичного життя", - наголошується у повідомленні.

Климпуш-Цинцадзе подякувала Шулькіну і всій Адміністрації США за підтримку України, надану допомогу у лікуванні українських воїнів, а також висловила сподівання на подальшу практичну реалізацію важливих проектів у сфері захисту ветеранів.

Крім того, повідомляється, що Климпуш-Цинцадзе та Чалий також провели зустріч з сенатором-республіканцем Корі Гарднером.

Віце-прем'єр та посол подякували сенаторові за послідовну позицію у питаннях допомоги Українській державі, підкреслили важливість посилення санкцій проти РФ та звернулися до Гарднера як члена комітетів із зовнішніх відносин, енергетики та природних ресурсів Сенату США за подальшим сприянням у реалізації законодавчих ініціатив, що передбачають зміцнення підтримки, яка надається Україні Сполученими Штатами через програми Державного департаменту (у тому числі безпекові) та Агентства США з міжнародного розвитку.

Співрозмовники відзначили важливість подальшої координації зусиль між Україною та США у протидії викликам з боку РФ у сферах кібер- та енергетичної безпеки, зокрема російським спробам з побудови газопроводу “Північний потік 2”, який становить загрозу енергетичній безпеці України та Заходу. Було також відзначено взаємний інтерес до поглиблення взаємодії у розвитку альтернативних джерел енергії.

Американському законодавцеві надано актуальну інформацію щодо поточної ситуації в Україні, зокрема у контексті триваючої агресії РФ, та про хід реформ.

Також Климпуш-Цинцадзе запросила сенатора Гарднера здійснити візит до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-