АТО: по Авдіївці ворог гатив із 120-міліметрових мінометів

АТО: по Авдіївці ворог гатив із 120-міліметрових мінометів

Укрінформ
За минулу добу в зоні бойових дій на сході України найбільше обстрілів з боку бойовиків відбулося на Маріупольському напрямку.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Маріупольському напрямку минулої доби всі збройні провокації з боку ворога припали на ділянку фронту Чермалик - Широкине. Бойовики застосовували виключно легке озброєння. Зранку бойовики відкрили вогонь з кулеметів по Водяному. Всі інші епізоди порушення режиму тиші сталися ввечері. Найбільш напружена ситуація спостерігалась у Гнутовому, де бойовики вели вогонь по позиціях українських військових протягом майже трьох годин", - сказав Мотузяник.

За його словами, всього на Маріупольському напрямку минулої доби сталося 9 збройних провокацій з боку ворога.

Крім того, Мотузяник зазначив, що на Донецькому напрямку минулої доби ворог здійснив 8 обстрілів.

Читайте також: Доба в АТО: троє бійців отримали поранення і травми

"Одразу після опівночі окупанти здійснили обстріл зі стрілецької зброї по Зайцевому. Після цього на всій лінії розмежування напрямку запанувала тиша. Але вже близько 13 години бойовики відновили обстріли на ділянці фронту Авдіївка, шахта Бутівка, ці обстріли тримали з перервами аж до кінця доби. Російсько-окупаційні війська активно вели вогонь з кулеметів та гранатометів, а під час одного з обстрілів по Авдіївці ворог випустив 10 мін калібру 120 мм", - розповів він.

Речник додав, що на Луганському напрямку минулої доби було відносно спокійно, "ворог порушив режим припинення вогню лише один раз, коли ввечері окупанти відкрили вогонь у бік Малинового, застосовуючи гранатомети". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-