ОБСЄ відновила роботу відеокамери, розстріляної бойовиками

ОБСЄ відновила роботу відеокамери, розстріляної бойовиками "ДНР"

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відновила роботу відеокамери, знищеної бойовиками, на Донецькій фільтрувальній станції.

Про це повідомляється у звіті СММ ОБСЄ.

"Спостерігачі демонтували тепловізійну камеру, а також замінили захисний рукав кабеля камери відеоспостереження. Станом на 14:00 9 серпня роботу камери відеоспостереження відновлено", - йдеться у повідомленні.

У СММ ОБСЄ нагадали, що 8 серпня бойовики в ході обстрілів знищили камеру Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, яка була встановлена на Донецькій фільтрувальній станції.  ДФС розташована між підконтрольною урядові Авдіївкою та підконтрольною «ДНР» Ясинуватою, орієнтовно за 15 км на північ від Донецька. Спостерігачі зафіксували 10 місць влучення куль (п’ять калібру 7,62 мм, дві калібру 5,45 мм і ще три калібру 7,62 мм або 5,45 мм) на тепловізійній камері, а також 4 місця влучення куль (калібру 7,62 мм або 5,45 мм) на опорі камери.

Читайте також: В ОБСЄ закликали дати можливість СММ нормально працювати

Камера відеоспостереження та передавач сигналу не були пошкоджені, утім камера не працювала. Згодом спостерігачі помітили 2 місця влучення куль (калібру 7,62 мм або 5,45 мм) на захисному рукаві кабеля камери відеоспостереження. За їхніми оцінками, усі кулі були випущені з відстані 600–800 м із південно-південно-західного напрямку і з висоти 10–12 м над землею, що відповідає висоті, на якій встановлено камери. Місія поінформувала Спільний центр із контролю та координації про те, що трапилося, і звернулася до СЦКК із запитом розібратися з цим інцидентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-