Жителька Донеччини, яка працювала кухаркою у терористів, здалася українським правоохоронцям

Жителька Донеччини, яка працювала кухаркою у терористів, здалася українським правоохоронцям

Укрінформ
Жителька Добропільського району Донецької області, яка півтора року працювала кухаркою у терористів «ДНР», добровільно здалася українським правоохоронцям.

Про це у вівторок повідомили в обласній поліції.

«40-річна мешканка Добропільського району півтора року працювала у військовій частині так званої "ДНР" кухаркою та врешті-решт не витримала, сама здалася правоохоронним органам й повернулася додому разом зі своїми дітьми», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у травні 2015 року ця жінка разом з двома доньками, 4-х та 6-ти років, приїхала до окупованого Донецька, аби побачитися з чоловіком, який на той момент відбував покарання у місцях позбавлення волі. На автовокзалі у неї вкрали усі гроші та документи. Тоді до розгубленої жінки підійшов чоловік у військовій формі і запропонував роботу. Жінка погодилася, бо, за її словами, не мала іншого вибору.

Вже через півгодини вона разом із дітьми опинилася на території військової частини, де стала жити і працювати на кухні. В її обов’язки входило приготування їжі та прибирання приміщення, а також щомісяця доводилося виїжджати на бойові позиції і готувати їжу у польових умовах для військових.

«Весь час мене не залишала думка про повернення до рідного дому, у своє село Криворіжжя Добропільського району. Мене завжди переслідувало почуття страху та незахищеності через те, що командир частини з позивним «Копьё» був надзвичайно жорстокий та непередбачуваний. Він міг прострілити ногу підлеглому навіть за незначну провину. Серед бойовиків було багато наркозалежних, які необережно поводилися зі зброєю», - розповіла жінка.

У грудні 2016 року вона все ж таки не витримала та залишила лави незаконних збройних формувань, однак повертатися додому боялася. Деякий час жила з дітьми у покинутому будинку в Донецьку. Згодом почала працювати в крамниці продавцем, мешкала у своєї колеги. У серпні цього року дізналася про програму «На тебе чекають вдома» та повернулася додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-