"Міністру фінансів ДНР" оголосили підозру у фінансуванні тероризму

Укрінформ
У Донецькій області 38-річній "міністру фінансів" терористичної організації "ДНР" оголошено підозру у фінансуванні тероризму та вчиненні дій з метою зміни меж території та державного кордону України.

Про це у середу повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"Міністру фінансів терористичної організації "ДНР" оголошено підозру у фінансуванні тероризму та вчиненні дій з метою зміни меж території та державного кордону України", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що під час досудового розслідування, яке проводять органи СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області, встановлено, що 38-річна уродженка м. Донецька у листопаді 2014 року добровільно вступила до лав терористів та зайняла посаду так званого міністра фінансів "ДНР".

Перебуваючи на вказаній посаді, підозрювана реалізовує покладені на "міністерство" функції щодо фінансового контролю за використанням так званих "бюджетних коштів, коштів державних бюджетних та позабюджетних фондів "ДНР", за рахунок яких, в свою чергу, фінансуються так звані "бюджетні установи ДНР", зокрема "установи силового блоку".

Усвідомлюючи, що грошові активи, збір та обіг яких відбувається на території Донецької області, тимчасово непідконтрольній українській владі, буде використано для цілей бойовиків, зокрема щодо насильницької зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також утримання захопленої бойовиками частини Донецької області, підозрювана продовжує працювати на терористів, забезпечуючи своїми діями фінансування терористичної діяльності.

Читайте також: Колишнього спільника "Мотороли" судитимуть заочно

Через те, що правопорушниця знаходиться на тимчасово непідконтрольній території, їй заочно оголошено підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) та ч. 2  ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України.

Спеціальне досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-