Колишнього спільника

Колишнього спільника "Мотороли" судитимуть заочно

Укрінформ
На Донеччині заочно судитимуть колишнього спільника "Мотороли", а нині командира розвідувального батальйону "Спарта" терористичної організації "ДНР".

Про це у вівторок повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"Колишнього спільника "Мотороли", а нині – командира розвідувального батальйону "Спарта" терористичної організації "ДНР" судитимуть заочно на Донеччині. Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у квітні 2014 року 24-річний уродженець міста Донецька добровільно вступив до складу терористичної організації "ДНР", а саме до підрозділу її силового блоку, який дислокувався на території м. Слов’янська та Слов’янського району.  

Надалі, після створення у серпні у складі незаконного збройного формування "розвідувального батальйону "Спарта", яке очолив громадянин Російської Федерації Арсен Павлов (позивний "Моторола"), чоловік за власною ініціативою вступив до складу цього батальйону, обравши позивний "Воха", та обійняв в ньому посаду заступника командира батальйону.

Перебуваючи на вказаній посаді, у період з серпня 2014 по жовтень 2016 року, обвинувачений спільно з "Моторолою" здійснював керівництво підрозділом, а також брав участь у бойових діях проти Збройних сил України та інших військових формувань України, задіяних у проведенні АТО в районі населених пунктів Донецьк (район аеропорту), Вуглегірськ, Шахтарськ, Сніжне, Іловайськ, Дебальцеве, Піски та Широкине.

Читайте також: Під Краматорськом спіймали бойовика "ДНР"

У жовтні 2016 року, після загибелі "Мотороли", правопорушник обійняв посаду командира окремого розвідувального батальйону "Спарта" терористичної організації "ДНР", до складу якого входить близько 300 осіб.

31 липня обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації) спрямований на розгляд до суду. Через те, що зловмисник продовжує знаходитися на тимчасово непідконтрольній українській владі території, його судитимуть заочно. Максимальна міра покарання – до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-